Nyeretlenek maradtak

2022.11.16. 13:01

Nem termett babér a vasi NB II.-es kézicsapatoknak

A női NB II.-es kézilabda-bajnokság 6. fordulójában kikapott a Sárvár, a Répcelak, az SZKKA U22 és a CVSE is. A férfiaknál a 8. fordulóban hazai pályán bukott a Szentgotthárd.

Sütő Dániel

A répcelaki Király Jázmin (13) 5 gólt dobott a Veszprémnek

Forrás: VN-archív/Unger Tamás

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Győri Audi ETO KC U22–Büki TK előrehozott találkozón 35-36-os vendég győzelem született. Ennyiben azonban ki is merültek a vasi sikerek a nőknél a 6. fordulóban.

Lébényi KSZSE–Sárvárfürdő Kinizsi SE 24-21 (12-10). Lipót, 40 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: DR. Bercza K., Dr. Kis A. B.

Sárvár: Jurik – Horvát h D. 5, Cser 5, Horváth I. 4 , Gerencsér 1, Horváth A., Szemes 5. Csere: Varga – Németh H., Oláh 1. Edző: Pupp Adél.

A sorozatos sérülések, betegségek miatt a Sárvár ismét erősen foghíjas kerettel, mindössze három cserejátékossal és több kulcsembere nélkül állt ki a mérkőzésre. Ennek ellenére végig nyílt, változatos játékot hozott az alsóházi összecsapás. A második játékrész elején a vasiak rövidzárlatát a játékvezetők kettős kiállítással tetéztek, a hazaiak pedig ezt kihasználva ötgólos előnyre tettek szert. A Sárvárfürdő küzdött, ám ezúttal nem futotta többre az erejéből.

Répcelaki SE–Veszprém Pannon SE 19-26 (11-12). Répcelak, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Balogh M., Muzslai D.

Répcelak: Szalai N. – Lengyel, Pődör P. 7, Szár, Király 5, Molnár Zs. 5, Major 2. Csere: Göndőcs – Zsiray, Pap, Hegyi, Szabó K., Patkó. Edző: Kronekkerné Maráczi Anita.

A fantasztikus hangulatú mérkőzésen a répcelaki támadójáték hiányosságai és a sok kihagyott büntető miatt nem lehetett szorosabb az eredmény, de a vasiak hozzáállása példaértékű volt.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–KK Ajka 21-27 (11-14). Celldömölk 80 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette:

SZKKA U22: Fritz, Pados, Papp R. (kapusok), Kozma 1, Szabó N. 1, Török 4, Rieger, Ihász 1, Temesvári 4, Káli, Németh J. 3, Pál 1, Horváth A. 6, Lékai, Rákos. Edző: Vujovic Mirko.

A vendég ajkaiak a mérkőzés elejétől kezdve irányították a meccset. A 18. percben már hét góllal vezetett a bakonyi gárda. A folytatásban ugyan szépen zárkózott az SZKKA, az Ajka a második félidőben azonban ismét megnyugtató előnyre tett szert és végül biztosan nyert.

Celldömölki VSE–Mosonmagyaróvári KC U22 32-40 (17-19). Celldömölk, 60 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Finta D., Varga F.

Celldömölk: Tömő – Szomorkovits 5, Horváth H., Szuhogyi 7, Szecsődi 10, Málovics 4, Doncsecz 3. Csere: Balogh V. – Nyári 1, Freiberger, Pup 2, Győrvári. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. Előbb a vendégek vezettek, majd a Cell vette vette át az irányítást. A félidő végére ismét a mosoniak jártak előrébb. A pihenő után a vendégek gyors gólokkal rohanták le a cellieket, akiknek nem volt ellenszerük a védelemben, a befejezések is pontatlanok voltak hazai oldalon. A Mosonmagyaróvár növelte előnyét és végül megérdemelt győzelmet aratott.

Szentgotthárdi VSE–BFKA-Balatonfüred U23 23-28 (14-16). Szentgotthárd, 80 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Salamon G., Tóth J.

SZVSE: Szoták – Németh D. 2, Fekete 2, Weidl 9, Kalamár 1, Molnár P. 1, Háklár 5. Csere: Dancsecs, Kanics (kapusok), Katona, Buchesz, Hegyi 2, Szalai, Luthár 1, Vincze. Edző: Bölöni Roland.  

Az első félidőben több könnyű góllal tudott meglógni a Füred. Szünet után felzárkózott ugyan a Gotthárd, ám egy rövid kihagyás elég volt ismét, hogy ellépjen az ellenfél, amely már nem is engedte ki kezéből a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában