Labdarúgás

2022.11.05. 16:27

Viktória-vereség a sereghajtó otthonában - Gyengén, tompán futballozott a szombathelyi együttes és egy peches találattal alulmaradt

A női labdarúgó NB I. 10. fordulójában az eddig még nyeretlen Szekszárd meglepetésre 1-0-ra legyőzte a Haladás-Viktóriát.

Pum András

Gődér Brigitta volt a vasiak legjobbja

Szekszárdi WFC–Haladás-Viktória FC 1-0 (0-0). Szekszárd, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.

Szekszárd: Janecz – Rozmis, Kágyi R. (Ezer, 46.), Kovács Zs. (Hortobágyi, 83.), Schell – Vári, Kágyi K., Kiss G., Acsádi – Prigli (Nagy-Cseke, 46.), Nádudvari. Edző: Micskó Márk.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Nagypál, Gődér,  Baccaro (Kis, 86.), Csáki (Novák, 46.)  – Németh M., Urbán (Feketevízi, 66.), Sweatman, Kovács V. –  Vladulescu (Hecz, 76.),  Kiss-Lantos (Varró, 76.). Edző: Markó Edina.

A rossz talajon, hideg, szeles időben lejátszott mérkőzés első félidejében a szombathelyiek ugyan jóval többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, komoly helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk. Csupán Ana-MariaVladulescu és Kovács Virág előtt adódott kisebb lehetőség – ám a lehetőségek csak lehetőségek maradtak.

Szünet után is a szombathelyiek játszottak fölényben, kis híján betaláltak, de Sweatman nagy helyzetből a léc fölé fejelt. A hazaiak viszont a 71. percben megszerezték a győztes gólt. Egy szöglet után Nagypálról a saját kapuja felé vágódott a labda, az érkező Nagy-Cseke pedig a kapuba lőtt (1-0). A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, de hiába, ezen a meccsen ha másnap reggelig játszanak, talán akkor sem lőttek volna gólt.  

Az alacsony színvonalú mérkőzésen a szombathelyi játékosok 80 százaléka mélyen tudása alatt játszott, a vasiak egy szerencsétlen találattal maradtak alul. Gólszerző: Nagy-Cseke (71.).

Markó Edina: – A futball örök törvénye: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ezen a mérkőzésen is ez történt, a hazaiak a semmiből megszerezték a győztes gólt. Sőt, miután kitámadtunk, kontrákból még kaphattunk volna gólokat. Tompán, sok hibával futballoztunk. A diósgyőri győzelmünk után azt hittük, hogy elindultunk felfelé – nem így történt. Helyén kell kezelni ezt a vereséget, tanulság, hogy minden meccsen 150 százalékot kell nyújtani.

További eredmények: Mol Fehérvár–Újpest 2-1, Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK 2-1, ETO FC Győr–MTK 7-1, Kelen–Kész-St. Mihály-Szeged 1-0 Ferencvárosi TC–Astra.

A bajnokságban a Magyarország–Üzbegisztán válogatott  felkészülési mérkőzések miatt kéthetes szünet következik. Az első magyar–üzbég meccset jövő pénteken, a másodikat azt követő kedden, egyaránt 18 órakor rendezik a Haladás Sportkomplexumban. A szombathelyiek a következő fordulóban, november 18-án, 16 órakor a Mol Fehérvárt fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában