Sportágaik legjobbjai

2022.12.14. 11:39

A legjobbak: Kiss Norbert, Halász Bence, Perl Zoltán, Dróth Zoltán, Hámori Luca - Öt vasi az év sportolói között

A Magyar Távirati Iroda (MTI) Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 58 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A legjobbak között öt Vas megyei sportoló is helyet kapott.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív / Fitt-Box ÖE

Fotó: vaol.hu

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter 19. elsőségével, míg a curlinges Szekeres Ildikó 11. alkalommal, vegyes váltó partnere Nagy György, a teniszező Fucsovics Márton és a vitorlázó Érdi Mária tizedszer, a bridzsjátékos Fischer Brigitta, uszonyosúszásban Senánszky Petra, a sífutó Kónya Ádám és a sílövő Panyik Dávid egyformán kilencedszer bizonyult a legjobbnak. Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmese, a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, és a világbajnoki címet nyert Szilágyi Áron kardozó, Salim Omar tekvondós, valamint a vb-n és az Eb-n is verhetetlen kajakos Kopasz Bálint ugyancsak megtalálható a listán.

Vas megyét öt sportoló képviseli a rangos listán. Autósportban a Révész Racing szombathelyi pilótája, a már négyszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert lett a legjobb - aki a második alkalommal részesült az elismerésben. Atlétikában Halász Bencét, a Szombathelyi Dobó SE sportolóját már negyediszer választották meg sportága legjobbjának. Kosárlabdában Perl Zoltán, a Falco-Vulcano Eneregia KC Szombathely NB I.-es kosárlabda-csapatának csapatkapitánya, saját nevelésű válogatott játékosa került a lista élére - "Zozó" másodszor bizonyult a legjobb hazai kosárlabdázónak. Futsalba a sportág hazai - de nemzetközi szinten is jegyzett - klasszisának, Dóth Zoltánnak a teljesítményét ismerték el. A Haladás VSE NB I.-es csapatának kapitányát, egyben a válogatott csapatkapitányát már ötödik alkalommal díjazták. Ökölvívásban a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület válogatott sportolója, Hámori Luca másodszor részesült az elismerésben - Luca egyébként a napokban gyűjtötte be negyedik felnőtt magyar bajnoki címét.

Az olimpiai sportágak legjobbjai meghívást kapnak az M4 Sport-Az év sportolója gálára, január 9-én a Magyar Állami Operaházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában