Kosárlabda

2022.12.09. 13:44

A Szegedet látja vendégül a Falco

A Falco-Vulcano Energia ugyancsak 18 órakor a Szegedet fogadja.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely is játszott hétközi meccset, szerdán a Bajnokok Ligájában volt érdekelt, hazai pályán maradt alul 64-77-ra a török Tofas Bursa ellen. A vendég rögtön az első negyedben meglépett, és utánna jól menedzselte 10 pont körüli-fölötti előnyét. A Falco nagyot küzdött, űzte-hajtotta ellenfelét, többször is felzárkózott néhány pontra, de fordítani nem tudott – a hajrára pedig felőrlődött. Komoly tempójú, fizikális meccset vívtak a felek. Amelyen a Falco hibázott többet: 22 távoli kísérletéből csak 4 ért célba, és eladott 18 labdát. A Szeged ellen viszont csak a győzelem az elfogadható eredmény a listavezető szombathelyi csapat számára. A vendég a 12. helyen áll a tabellán, legutóbbi három bajnokiját elbukta.

– A Szeged helyezése csalóka, annál jobb csapat, mint amit a tabella sejtet – mondta Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője. – Sokszor csak szoros csatában maradt alul. A csapat magja régóta együtt játszik, ha kijön a lépés a társaságnak, bárkinek tud okozni kellemetlen pillanatokat. A Szeged épít az egyéni képességekre, így a védekezésünkre figyelnünk kell. Bírjuk a szerda-szombat ritmust, nem érzem fáradtnak a csapatot a BL-meccs után sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában