Kosárlabda

2022.12.06. 10:54

Edzőcsere után jön a Szeged–Körmend bajnoki pótlás

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 3. fordulójából elhalasztott mérkőzését pótolja szerdán 18 órától az Egis Körmend Szegeden.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív

Nagy pofont kapott legutóbb a Rába-parti alakulat Debrecenben (90-72), amely nem maradt következmények nélkül, a mérkőzést követően ugyanis benyújtotta lemondását Antonisz Konsztantinidesz vezetőedző, amit elfogadott a klub. A ciprusi szakember 2021 márciusában másodjára vette át vezetőedzői pozíciót a szlovén Ziga Mravljaktól – 2018 áprilisában szintén szezon közben vette át először a Körmend irányítását, majd hét hónap után családi okok miatt távozott. Konsztantinidesszel idén júliusban hosszabbított szerződést az Egis Körmend, miután bajnoki döntőig vezette tavalyi csapatát, amellyel végül ezüstérmet szerzett. Az idei szezon eddig sokkal több nehézséget tartogatott, mint az előző, ennek következtében döcögősen indult az idény, nemzetközi porondon például a Bajnokok Ligájában és a FIBA Európa Kupában sem sikerült megnyernie egyetlen meccsét sem a Rába-parti együttesnek. A hazai pontvadászatban egyáltalán nem áll rosszul a piros-fekete csapat, nyolc találkozójukból ötöt nyertek, hármat veszítettek el, így jelenleg a negyedikek. Utóbbi meccsein ugyan határozott fejlődést mutatott a Körmend, ám a hektikusan szereplő Debrecen ellen esélye sem volt.  

– Jól láthatóan a csapatnak mostanában nem úgy megy a játék, ahogyan azt mi elterveztük a szezon elején. Vezetőedzőnk mindent elkövetett a siker érdekében, de nem működött a játék, ezért lemondott, aminek egyáltalán nem örültünk, de el kellett fogadnunk a döntését – fogalmazott Kocsis Tamás, aki Németh Leventével együtt felel a szakmai munkáért a szezon végéig. – Minden edzőnek megvan a saját filozófiája, így nekem is. Nyilván, ha most teljesen felforgatnánk a támadásunkat és a védekezésünket, az a legnagyobb öngyilkosság lenne. Ugyanakkor a jelenleg szisztéma sem maradhat így, megpróbálunk lépésről lépésre változtatni bizonyos játékelemeken, amelyekkel kapcsolatban Leventével úgy véljük, hogy másképp kellene csinálni. A bajnokság jelen szakaszában folyamatosan szerda-szombat játsszuk a találkozóinkat, ezáltal kevesebb idő jut a gyakorlásra, de profi játékosaink vannak, akiknek rövid időn belül el kell sajátítaniuk a változtatásokat.  

Kocsis Tamásék szerdán ismét az ország túlsó felébe látogatnak. A körmendi szakember szerint csalóka a 12. helyen szerénykedő Szeged eddigi teljesítménye, mert sokkal több potenciál van Simándi Árpád alakulatában. 

– Egyáltalán nem rossz csapatról van szó, amelynél évek óta ugyanazon szisztéma alapján építkeznek – vélekedett Kocsis Tamás a körmendiek soron következő ellenfeléről. – Hasznos magyar játékosaik vannak, soraikban egy olyan Bognár Kristóffal, aki meggyőződésem szerint tavaly válogatott szinten kosárlabdázott, illetve idén is jó külföldiekkel – különösen irányító és center poszton – egészül ki a csongrádiak kerete. Sok időnk nincs kitalálni ellenük valamit, de mindenképpen azon leszünk, hogy ez sikerüljön, mert jelen helyzetünkben nekünk akkora szükségünk van a győzelemre, mint egy falat kenyérre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában