Labdarúgás

2022.12.05. 11:45

Első gól mellé remek győzelem

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-csapatának jobb oldali védője, Simut Mario Lucas fontos gólt szerzett a listavezető Diósgyőri VTK otthonában.

Pum András

 Simut Mario Lucas remekül teljesít a jobb oldalon

Fotó: © Unger Tamás

Remek győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a Szombathelyi Haladás. A vasiak Simut Mario Lucas 19. és Rácz Barnabás 75., tizenegyesből szerzett találatával 2-1-re legyőzték a kilenc forduló óta veretlen, őszi bajnok DVTK-t. A zöld-fehérek sikerének értékét tovább növeli, hogy bátran futballoztak és több helyzetet is kidolgoztak – ha pedig kellett, hősiesen védekeztek. A szombathelyiek vezető gólját a 19 éves jobb oldali védő, az U21-es utánpótlás-válogatottban néhány hete bemutatkozott Simut Mario Lucas szerezte. A nagyváradi születésű, édesanyja révén magyar felmenőkkel rendelkező játékos 2021 őszén került Angliából,a West Ham utánpótlásából az Illés Akadémiára, majd innen a Haladáshoz. Simutnak a Diósgyőr elleni volt az első NB II.-es találata.

– Nagyon jó hangulatú mérkőzésen játszottunk, amelyet ráadásul közvetített a televízió – mondta Simut. – Természetesen alapból nagyon motiváltak voltunk, de ezek a körülmények csak rátettek egy lapáttal. Tudtuk, hogy fontos meccs lesz, amelyen egyértelműen a három pont megszerzése volt a cél. A gólom? Bosnjak remekül adta be a labdát balról, viszont nem volt egyszerű dolgom, megelőztem az emberemet és berobbanva sikerült a hálóba találnom. Mivel ez az első NB II.-es találatom, tisztában vagyok vele, hogy kellemes kötelezettségem van a csapat felé – meg kell hívnom őket egy pizzára. Ami még a meccset illeti, a második félidő – az elsőhöz hasonlóan – nagyon izgalmas volt, mindkét oldalon voltak helyzetek, örülök, hogy mi jöttünk ki ebből győztesen. A mester nagyon jó taktikát dolgozott ki, bátran futballoztunk, miközben a védekezésre is odafigyeltünk. A diósgyőri támadók nagyon veszélyesek voltak, sok dolgunk volt hátul.

 –   Szerintem nekem is jól ment a játék, élveztem a futballt, gólt szereztem, sőt fejelhettem volna egy gólt az első félidőben, ám Danilovic bravúrral védett – folytatta Simut. – De tisztában vagyok vele, hogy mind a védekezésben, mind támadásban sokat kell még tanulnom.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában