Beharangozó

2022.12.02. 13:57

Falco–ZTE rangadó

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában szombaton a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a szomszédvári rivális ZTE gárdáját fogadja 17 órakor (M4 Sport+), míg az Egis Körmend a Debrecen vendégeként lép pályára 18 órakor.

Tóth Gábor

Fotó: © Unger Tamás

A Falco jó formának örvend, listavezetőként várja a szomszédvári rangadót – előző hét bajnokiját megnyerte. Szerdán például Pakson csikarta ki a győzelmet (77-84). A ZTE az idei szezonban lényegesen jobban teljesít, mint az előző esztendőkben. A legutóbbi fordulóban ugyan 80-84-re kikapott Szolnokon, de előtte öt bajnokit (Honvéd, Kaposvár, Sopron, Nyíregyháza, DEAC) is behúzott zsinórban – és idegenben is gyűjtögeti a győzelmeket. Továbbá a ZTE többet készülhetett a szomszédvári derbire, hiszen legutóbb szombaton lépett pályára.

– A ZTE szervezett, ütőképes gárda, veszélyes ellenfél, amely csapatként játszik, és meccsről meccsre fejlődik – vezette fel a mérkőzést Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője, Milos Konakov. – A stílusa némiképpen hasonlít a Pakséhoz: agresszívan, jól védekezik, majd labdaszerzés után igyekszik gyorsan befejezni a támadásait. Vagyis ügyelnünk kell a védekezésre, a visszarendeződésre, támadásban pedig meg kell becsülni a labdát. Kiélezett, harcos mérkőzésre, egy feldobott, motivált ellenfélre számítok. Bár szerdán játszottunk, nem érzem fáradtnak a társaságot, jó erőben vagyunk, bírjuk a heti két meccs ritmust. Mindenki egészséges. Szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat, hiszen tudjuk, hogy fontos számukra a ZTE elleni derbi.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában