Labdarúgás

2022.12.12. 21:03

Futsal: simán verte a Berettyót a Haladás - fotók

Az NB I.-es futsalbajnokság 15. fordulójának rangadóján a Haladás VSE biztosan verte a vendég Berettyóújfalut.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Haladás VSE - MVFC Beretyóújfalu 6-2 (3-2).

Szombathely, 450 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Muhari, Juhász, Tóth-Tolnay.

HVSE: Alasztics - Nagy K., Dróth, Cassemiro, Vas. Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Szalmás, Knizs, Hajmási, Henrique, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Berettyóújfalu: Mezei - Nagy I., Rábl, Szabó p., Rafael. Csere: Sándor, Mező, Erdei, Iszák, Korcsmáros, Erdei, Takács, Curó. Edző: Trencsényi János.

Gólszerzők: Kovács M. (4., 23.), Vatamaniuc-Bartha (14.), Cassemiro (20.), Henrique (22.), Vas (26.), ill. Szabó P. (1.), Iszák (7.).

Figyelmetlenül kezdett a Haladás, hiszen csupán 14 másodperc telt el, máris vezetést szerzett a Berettyó, egy közeli, középről elengedett lövés talált utat a jobb alsó sarokba (0-1). Gyorsan rendezte sorait a házigazda, nekiesett ellenfelének, érett a hazai gól, ami meg is született. Hajmási balról elvégzett oldalberúgását terelte mellel a kapuba a hosszú oldalon berobbanó Kovács (1-1). A nyomasztó szombathelyi mezőnyfölényt vészkapus játékkal próbálta megtörni a vendég - így legalább birtokolhatta a labdát. És sikeresnek bizonyult ez a veszélyes taktika, mert egy szépen kijátszott akció végén Iszák talált be közelről, és szerzett ismét vezetést a Berettyónak (1-2). Kellemetlen ellenfélnek bizonyult a vendég. Letámadott a Haladás, próbált labdát szerezni, hogy a vendége ne válthasson vészkapusra - egy labdaszerzés után Dóth emelésénél a felső léc mentett. Időt kért a Berettyó. Hiába, ugyanis Vatamiuc-Bartha akasztott nagy gólt a jobb felső sarokba úgy jó 10 méterről, középről (2-2). Nyomott a Haladás, de jól, szervezetten védekezett az ellenfél, ha pedig támadott, vészkapussal tette. Ráadásul a Haladás korán, három perccel a félidő vége előtt elérte az ötödik csapatfaultot. Ám pillanatokkal a félidő lefújása előtt csak megszerezte a vezetést a Haladás: Henrique labdaszerzése után Cassemiro került helyzetbe, higgadtan kicselezte a kapust, majd könnyedén emelt a hálóba (3-2).

 

Fordulás után Henrique gyorsan növelte a hazai előnyt, jobbról terelgette befelé a labdát, majd jó 15 méterről a jobb felső sarokba bombázott. Majd szűk egy perc elteltével Kovács szerezte meg saját maga második, csapata ötödik gólját - ő balról húzott befelé, majd 10 méterről zúdította a bal felső sarokba a labdát (23. perc: 5-2). És a Haladás a folytatásban sem állt le, pillanatokra volt csak a vendégeknél a labda - úgy tűnt, hogy korán eldőlt a mérkőzés, a rangadó sorsa. Vas Ádám egy szabadrúgásvariáció után volt eredményes, Dróth legurított labdáját simította a lábak között, alatt a kapuba (6-2). A folytatásban kicsit azért már visszaesett a tempó. A hajrát a Berettyó még megnyomta, próbált szépíteni, de nem kísérte siker az erőfeszítéseit. Végül simán nyert a Haladás.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában