Vizilabda

2022.12.20. 18:59

Győzelemmel zártak az aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság őszi utolsó fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nyolc góllal verte a VIWA OSC-t.

Pum Andárs

Csaba Márton volt a mezőny legeredményesebbje

Forrás: Unger Tamás

VIWA OSC – AVUS 6-10 (2- 2, 0-1, 2-3, 2-4). Budapest, Nyéki Imre uszoda, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 13. forduló, vezette: Várkonyi, Füzesi. 

AVUS: Antoni – Hajmási, Csaba 5, Szőke, Sági 1, Juhász S., Maciejewski 2. Csere: Galambos, Mercs, Sárközi, Makrai 1, Szabó B., Kertész 1. Edző: Zoufal Norbert. 

A VIWA legjobb gólszerzője Sipos volt három találattal. Jól, keményen védekeztek az első negyed első felében a vendégek, miközben Maciejewski és Csaba góljával 2-0-ra elhúztak. Ám a negyed utolsó két percében a fővárosiak kiegyenlítettek (2-2). A második negyedben is kiválóan bekkeltek a vasiak, nem engedték lövéshez jutni a hazaiakat. Igaz, támadásban már kevésbé fényesen teljesítettek a szombathelyiek, Makrai ugyan betalált, ám rajta kívül ebben a negyedben senki sem szerzett gólt, a nagyszünetben 3-2-re az aligátorok vezettek. A harmadik negyedben Csaba büntetőből, majd Sági akcióból szerzett gólt (2-5). Belelendültek a csapatok, a negyedben öt gól esett, a mindent eldöntő negyedre 6-4-es AVUS-vezetéssel fordultak a csapatok. A negyedik negyed első gólját a szombathelyiek szerezték, és mivel a másodikat is, így már 8-4-re vezettek – ekkor már csak öt perc volt hátra a mérkőzésből. Egy perccel a lefújás előtt Csaba újabb gólja után már 10-5-ös vendégvezetést mutatott az eredményjelző tábla. Az aligátorok végül 10-6-ra nyertek, sikerüket elsősorban remek védekezésüknek és kapusteljesítményüknek köszönhetik. Az AVUS az őszi szezont a negyedik helyen zárta. A bajnokság élmezőnye: 1. Debrecen 36 pont, 2. Invictus 31, 3. ASI 30, 4. AVUS 27, 5. Cegléd 24.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában