Kosárlabda

2022.12.10. 20:00

Kiütéses vereséget szenvedett a Körmend Szolnokon

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában esélye sem volt az Egis Körmendnek a Szolnokkal szemben.

Sütő Dániel

Illusztráció!

Forrás: VN/archív

Fotó: © Unger Tamás

Szolnoki Olajbányász–Egis Körmend 106-55 (27-16, 24-13, 25-17, 30-9). Szolnok, 1800 néző, NB I.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Cziffra Cs. Zs., Tőzsér D. K., Makrai M.

Szolnok: Durham 19/9, Lukács 11/3, Barnes 12/6, Subotic 19/9, Williamson 13/3. Csere: Gilszki 2, Pongó Má. 9/6, Gavin –, Révész 6, Rudner 15/15, Arabo –, Vincze –. Edző: Gasper Potocnik.

Körmend: Chambers 19/3, Parrish 4, Moore 4, Omenaka 13, Cakarun 6. Csere: Takács K. 2, Ferencz 2, Doktor –, Balogh M. –, Kiss M. 2, Geröly –, Herczeg K. 3. Edző: Kocsis Tamás.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 5-6. 8. perc: 23-14. 13. perc: 32-19. 17. perc: 45-25. 20. perc: 51-29. 22. perc: 59-33. 28. perc: 72-41. 34. perc: 92-46. 38. perc: 102-48.

Kipontozódott: Doktor (38. perc).

Az Egis Körmend együttese a szegedi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal sem számíthatott két fontos játékosának, Wendell Mitchell és Durázi Krisztofer szolgálataira, így erősen behatárolódtak Kocsis Tamás variációs lehetőségei. Szegeden még túl tudta tenni magát veszteségein a Körmend, és győzelemmel tudta zárni hétközi összecsapását, viszont a Szolnok ellen félő volt, hogy a hadra fogható játékosok már kevésbé tudják betölteni a sérültjeik által keletkezett űrt, hiszen rövid idő leforgása alatt harmadszor kellett a vasi piros-feketéknek az ország túlsó felébe látogatniuk.  

Jól kezdte az első negyedet a Körmend, egészen a játékrész derekáig meccsben volt a Szolnok, ám ekkor a hazaiak elkezdték fokozatosan növelni előnyüket, aminek következtében a nyolcadik percben már 21-14-et mutatott az eredményjelző. Lukács és Subotic pontjaival már 10 fölött volt a különbség a felek között (27-16). A második etapot ott folytatta a Szolnok, ahol az elsőt abbahagyta, Révész közelijével és Durham triplájával gyorsan 16 pontos távolságba került a tiszaligeti gárda. A tekintélyesnek mondható differencia ellenére a mutatók nagy részében egyáltalán nem maradt el a Rábaparti alakulat a Szolnoktól, viszont a hármasok ezúttal nagyon nem mentek. Míg a házigazda a 16. percben Rudner révén már a nyolcadik tripláját süllyesztette el, addig a vendégek még be sem találtak távolról. A 17. percben Pongó Máté büntetőjével, majd Barnes duplájával már 45-23 volt az állás. Küzdött a vasi gárda becsülettel, de jelen helyzetben ennél többre nem volt képes. Az első félidőt Rudner és Lukács triplája zárta, így 22 pontos hazai előnyről várhatták a folytatást a csapatok (51-29).

Durham távolija nyitotta a harmadik etapot, amire az ellentámadásból Chambers reagált gyorsan, majd Rudner harmadik hármasát könyvelhette el (57-31). Moore zsákolását követően 9-0-ás szériát produkált az Olajbányász (68-37), elképesztő módon termelte a Szolnok a trojkákat, míg a vendégek továbbra is képtelenek voltak betalálni távolról. Körmendi időkérést követően Omenaka zsákolása törte meg a vasi kosárcsendet (68-39). A 30. percben született meg a Rába-partiak első triplája, Chambers törte meg a jeget (74-46). De nem a körmendi légiós, hanem Williamson duplája zárta negyedet, amivel kerek 30-cal járt a Szolnok a vendégek előtt (76-46). Az utolsó 10 percben sem kapcsolt vissza kímélő üzemmódba az Olaj, amely a 34. percre 16-0-ás hengerrel sokkolta a Körmendet, amely feleannyi pontnál járt, mint a vendéglátója (92-46). A záró negyed nagyon csúnya lett Rába-parti szempontból, 51 ponttal maradt alul a vasi alakulat Szolnokon.

MESTERMÉRLEG

Gasper Potocnik: Gratulálok a csapatnak, jár a dicséret a srácoknak, az egész csapatnak. Nagyszerű játék volt a részünkről, főleg, ami a védekezést illeti, tanultunk az Alba elleni mérkőzésből. A második félidőben megfelelően kezdtünk annak ellenére is, hogy sok problémánk van a sérülések, illetve betegségek miatt, de a többiek példát mutattak, hogyan kell ilyen helyzetben is helytállni. Még egyszer nagy dicséret nekik. Most lesz egy kis időnk, hogy megfelelően felkészüljünk a következő mérkőzésre, lehetőleg minél teljesebb kerettel. Még egyszer gratulálok a csapatnak! A magam részéről is igyekszem végig koncentrálni, illetve a játékosokat is nyomás alatt tartani, hogy a játék végéig jól játszanak, és kihasználjanak minden lehetőséget, még akkor is, ha nagyobb különbséggel vezetünk. Ma nagyszerűek voltak, számunkra ez egy könnyű mérkőzés volt, mert a megfelelő módon játszottak. Sikerült a legjobb dobóikat is megállítani és ez volt a cél a játék előtt.

Kocsis Tamás: Egy ilyen meccs után először is nyilván gratulálunk a Szolnoknak, gyakorlatilag megsemmisítettek minket. Bármit mondanék az magyarázkodásnak tűnne. Ilyet én még Körmendi csapattól nem láttam ez gyakorlatilag megengedhetetlen. Nyilván elkezdtünk valamit, amin látszik, hogy még nagyon gyerekcipőben jár. Az a baj, hogy nincs időnk dolgozni, napról napra jönnek a meccsek. Hiába volt az eredmény nagyon nagy különbségű muszáj volt arra gondolni, hogy kedden már újra pályára lépünk megint csak idegenben, Sopronban ezért megkockáztatva, hogy ilyen nagy arányú lesz a vereség muszáj volt a játékosokat pihentetni. Mennünk kell a terembe, dolgozunk és próbáljuk javítani a hibánkat, reméljük, hogy ez Sopronban már látszani fog. Még egyszer gratulálunk a Szolnoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában