Kosárlabda

2022.12.14. 11:08

Listavezetőként telel a CVSE

A férfi NB II.-es kosárlabda-bajnokságban a Dombóvárt is legyőzte idegenben a Celldömölk, míg a SZoESE soproni sikere után kikapott Pécsen.

Tóth Gábor

Forrás: CVSE Vulkán Fürdő

Dombóvári Kosársuli KE–CVSE Vulkán Fürdő 71-83 (21-25, 9-23, 26-21,15-14). Dombóvár, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Csallóközi G., Domokos B.
CVSE:  Tömböly 9/3, Nagy 5, Szabó 15/3, Rozmán 2, Sömenek 39/6. Csere: Horváth 5/3, Orbán 2, Biró 6/6, Ruppert –, Kovács B. –, Bakonyi –, Kovács E. –. Edző: Grebenár Péter. 
Őszi idénybeli utolsó mérkőzését a középmezőnyben vitézkedő Dombóvár otthonában játszotta le Grebenár Péter együttese. A CVSE kiegyenlített első negyedet követően alaposan faképnél hagyta a házigazdát, amely a második félidőben csak futott az eredmény után. Sömenek Martin ismét extrát nyújtott, hiszen a celli pontok csaknem felét egymaga termelte. A vasi sárga-kékek zsinórban ötödször nyertek, így bajnoki éllovasként térhetnek téli pihenőre. Legközelebb csak februárban lép pályára a CVSE. A bajnoki idény nehezebb része még csak ezután következik Sömenekéknek, hiszen tavasszal több idegenbeli meccset kell megvívnia a Celldömölknek.

Soproni Tigrisek–Szombathelyi Egyetemi SE-SZOVA 78-87 (15-27, 25-15, 24-24, 14-21). Sopron, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Káli Sz., Erős F.
SZoESE: Kiss 14/6, Mészáros 30/12, Gyánó –, Perák 15, Baruta 19/9. Csere: Németh B. 6, Frisnyák 3, Novák –, Várkonyi –, Tájmel –, Brindza –, Gosztom –. Edző: Kéri Péter. 
Az első két negyed ellentétes játékot hozott – az első 10 percben inkább a SZoESE, míg a másodikban a hazaiak domináltak. A harmadik etapban kiegyenlített játék zajlott a pályán, ekkor még egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni. Az utolsó etapban kondicionálisan felőrölte a szombathelyi egyetemisták csapata a Sopront, Kéri Péter gárdája fontos győzelmet aratott a hűség városában.

PTE-PEAC–Szombathelyi Egyetemi SE-SZOVA 98-73 (34-21, 27-20, 13-10, 24-22). Pécs, NB II.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Csallóközi G., Propszt A.
SZoESE: Kiss 8/3, Gyánó 4, Vicze 29/9, Brindza 11/9, Frisnyák 18. Csere: Gosztom 3/3, Novák, Gundinger. Edző: Kéri Péter. 
Rangadónak ígérkezett, de nem az lett a tavalyi aranyérmes PEAC és az előző szezonban ezüstérmet szerző SZoESE csatája. Nem először utazott el idegenbe erősen foghíjas kerettel a Kéri-legénység. Már az első negyedben eldőlt a találkozó, amelyen hamar érvényesítette erőfölényét a házigazda. A szombathelyiek küzdöttek becsülettel, de most csak ennyire futotta erejükből. A viszontagságos őszi szezont követően a hetedik helyen telel az együttes a kilenc csapatos bajnokságban. Ráfér a pihenő Kéri Péterékre, akik egyelőre még nem tudják, hol játsszák majd tavasszal a hazai mérkőzéseiket, mivel az egyetemi sportcsarnok bizonytalan ideig zárva tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában