Eredmények

2022.12.08. 15:59

Másodszor győztek a SZoESE férfi röpisei

Az NB II.-es férfi röplabdabajnokságban megszerezte második győzelmét a SZoESE csapata, míg a nőknél ismét nyert a HVSE, az egyetemista lányok viszont kikaptak.

Sütő Dániel

 Szépen lépeget előre a SZoESE férfi alakulata

Fotó: © Unger Tamás

UNI Győr-SZESE–Szombathelyi Egyetemi SE 1:3 (28, -18, -26, -21). Győr, 20 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Bibók F., Mezei Z. I.

SZoESE: Barbalics, Szabó G., Konetsny, Biró, Deres, Kudron. Csere: Kovács B., Magyar, Kovács Á. Játékos-edző: Szabó Gábor.

A szombathelyi egyetemisták férfi csapata a mögöttünk hagyott bajnoki fordulóban ismét pár óra leforgása alatt volt kénytelen lejátszani két mérkőzést. Az első találkozó maratoni hosszúságú volt, rendkívül izgalmas csatát hozott a házigazda győriek és a vasiak között. Már az első szett végletekig kiélezett volt, de ezt még elveszítették a szombathelyiek. Ezt követően viszont óriási csatában fordított Szabó Gábor együttese, amely megszerezte második győzelmét.

Szombathelyi Egyetemi SE–Szolnoki Sportcentrum 0:3 (-11, -19, -23). Győr, 30 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Mezei Z. I., Bibók F.

Az első mérkőzés nagyon sokat kivett a fiúkból, ami érezhetően rányomta bélyegét az első szettre. A folytatásban javult valamennyit a szombathelyiek játéka, de a következő játszmát is hozta a Szolnok. Az utolsó játszma ugyan szorosra sikerült, ám nem jött össze a szépítés a SZoESÉ-nek, amely így szettgyőzelem nélkül zárta második találkozóját.

Szombathelyi Egyetemi SE–Kispest SE 0:3 (-15, -19, -18). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 20 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Ladányi B., Szalai P.

SZoESE: Egyed-Halmosi, Szabó R., Szalai Cs., Kóbor, Lajos, Kiss L. Csere: Tauker, Imre, Schnalzer, Horváth K. Edző: Bodzer Attila.

Az egyetemista női csapat képességeihez és tapasztaltságához képest remekül helytállt. A harmadik szettre a lányok már nagyon élvezték a játékot, ez főleg a csapatkapitány, Egyed-Halmosi Noémi biztató szávainak volt köszönhető. A nyitások fogadásán ismét sok múlt, de voltak bravúros labdameneteket is vetődésekkel, hálóból kijövő labda szép megjátszásával.

Haladás VSE–PTE-PEAC 3:0 (11, 15, 24). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 80 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Mezőffy E. A., Mezőffy Zs. T.

HVSE: Kőrösi, Zoltán, Héjj, Marton, Horváth B., Németh A. Csere: Péter, Kocsis, Dabronaki, Hütter, Fatér. Edző: Dr. Mucsi Péter.

Az első két szettet a nagyon fegyelmezett, a taktikát maximálisan betartó Haladás szépen hozta a pécsiek ellen. A harmadik játszmában magára talált ugyan a PEAC, de a végjátékra összekapta magát a HVSE, amely hetedszer nyert szettveszteség nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában