Eredmények

2022.12.02. 12:06

NB II.-es röplabda: Nyertek a szombathelyi lányok

Az NB II.-es női röplabdabajnokság legutóbbi fordulójában szettveszteség nélkül győzött a Haladás és a SZoESE is, míg az egyetemi férficsapat kikapott az U16-os válogatottól.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív

Emericus SE–Haladás VSE 0:3 (-20, -20, -18). Budaörs, 20 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Kósa D., Csarkó E.

Haladás: Bóta, Kőrösi, Zoltán, Marton, Horváth B., Dabronaki. Csere: Péter, Bánfi, Kocsis, Ragasits. Edző: Dr. Mócsi Péter.

Több hiányzója ellenére csak kisebb megingásai voltak a HVSE-nek a jó erőkből álló Emericussal szemben. A jó szombathelyi nyitásoktól zavarba jött az ellenfél, de ezzel együtt a hálónál is remekül teljesítettek a szombathelyi lányok, akiknek kemény mérkőzésen sikerült diadalmaskodniuk.

Szombathelyi Egyetemi SE–Viadukt SE 3:0 (6, 12, 11). Szombathely, 20 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Hegedüs B., Kiss N.

SZoESE: Egyed-Halmosi, Szabó R., Szalai Cs., Kóbor, Schnalzer, Kiss L. Csere: Fülöp, Tauker, Horváth K., Trasca, Imre. Edző: Bodzer Attila.  

Az első szettben még a kezdeti hibák miatt a játszma derekáig fej-fej mellett haladt a két együttes, a jó nyitásfogadásnak és a hatékony támadásoknak köszönhetően átvették az irányítást a szombathelyiek, akik meg is nyerték a szettet. A második játékrészt rosszul kezdte a SzoESE, viszont a sánc egyre inkább javulni kezdett, ami meghozta a várt eredményt sikert és a második szettgyőzelmet is. A harmadik etapban a SZoESE nyitásfogadásai néhány rövidke időszaktól eltekintve jól működött, ami döntő különbségnek bizonyult a két csapat között. A vasi lányok jobban akarták a győzelmet és végül teljesen megérdemelten diadalmaskodtak.  

Magyarország U16–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (19, 14, 25). Dabas, 40 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Csikós Z. P., Baracsi J.

SZoESE: Konetsny, Biró, Deres, Kovács B., Kudron, Horváth Á. Csere: Szele, Lang, Magyar, Szabó G. Játékos-edző: Szabó Gábor.

A szombathelyi együttesnek csak villanásai voltak az első két szettben, a harmadikra viszont kellőképpen felszívta magát Szabó Gábor legénysége, amely nagyon komoly küzdelemben maradt alul az utolsó játszmában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában