Vízilabda

2022.12.09. 09:38

Nyertek az aligátorok

A 8. fordulóból elhalasztott OB I/B-s vízilabda-mérkőzésen az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) öt góllal legyőzte a Kecskemétet.

Pum András

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

AVUS-Kecskeméti VE 12-7 (3-2, 1-1, 4-1, 4-3). Szombathely, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 8. forduló, vezette: dr. Szilágyi, Csizmadia.

AVUS: Antoni - Hajmási 1, Csaba 3, Szőke, Szabó B. 3, Juhász S., Maciejewski 2. Csere: Kovács K., Makarenko 1, Sági 1, Kertész 1, Berényi. Edző: Zoufal Norbert.

Az ellenfelet ismerős arc dirigálta, Gortva Zoltán hosszú-hosszú éveket töltött az AVUS-nál, a különböző utánpótlás-együttesek mellett korábban a felnőttcsapatnál is dolgozott - a vajdasági születésű szakembert tavaly júliusban váltotta a kispadon Zoufal Norbert. A 8. fordulóból elhalasztott meccset Csaba Márton duplájával a vasiak kezdték jobban, de elég volt két figyelmetlenség és egy perc alatt kiegyenlítettek a vendégek. Majd Sági Benjamin büntetőjével újból a hazaiak jutott előnyhöz (3-2). 

A második negyedben csak egy-egy gól született, így a nagyszünetben 4-3-ra vezettek az aligátorok. A harmadik negyedben 6-3-re, majd négy találattal, 8-4-ra elléptek a vasiak. Jól pólóztak a hazaiak, a kecskemétiek nem tudtak kibontakozni. Az utolsó negyedben az első két gólt a szombathelyiek dobtak (10-4), megalapozva ezzel a hajrát. A hátralévő négy percben felváltva estek a gólok - de a lényegi kérdések már eldőltek. A szombathelyiek magabiztosan gyűjtötték be a három pontot. 

A szombathelyiek a követlező fordulóban szombaton 16.30-os kezdéssel az egri Esterházy SC-t fogadják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában