Beharangozó

2022.12.02. 12:20

Rangadó: Diósgyőrben vendégszerepel a Haladás

A labdarúgó NB II. 19. fordulójában szombaton 13 órakor (Tv: M4 Sport) a Szombathelyi Haladás az éllovas Diósgyőri VTK vendége lesz.

Pum András

Fotó: © Unger Tamás

A listavezető Diósgyőr az 5. fordulót követően edzőt cserélt, Dragan Vukmirt a korábbi ferencvárosi futballista, Szergej Kuznyecov fia, ifj. Szergej Kuznyecov váltotta a kispadon. A csere bevált, a piros-fehérek szekere megindult, sőt, meglódult: a DVTK 18. fordulót követően 13 győzelemmel, 1 döntetlennel, 4 vereséggel, 36 lőtt, 16 kapott góllal, 40 ponttal vezeti a bajnoki tabellát. Kuznyecovval mindössze egy vereséget szenvedtek a miskolciak, Szentlőrincen kaptak ki 2-0-ra. Utolsó négy meccsüket úgy nyerték meg, - összesen 11-0-s gólkülönbséggel - hogy gólt sem kaptak - az előző körben 3-0-ra győztek az ETO FC Győr vendégeként. 

A DVTK-t erősíti az NB I.-es rutinnal rendelkező Szatmári Csaba, Gera Dániel, Bertus Lajos, Eppel Márton, a legutóbbi NB II-es gólkirály Lukács Dániel és senkinek sem kell bemutatni a korábban a Haladásban szereplő Hegedűs Jánost és Koman Vladimirt sem. Miként Holdampf Gergőt sem, ám a középpályás sérült. A DVTK legeredményesebb játékosa a hétgólos Lukács Dániel. A 8. helyezett Haladás a legutóbbi fordulóban véget vetett három kör óta tartó nyeretlenségi sorozatának, a vasiak 6-4-re legyőzték a Kozármislenyt. Ami azt illeti, idegenben is ráférne egy győzelem a zöld-fehérekre, hiszen utoljára vendéként október 9-én, Gyirmóton nyertek, az azóta lejátszott három fellépésükön egy döntetlen és két vereség a mérlegük.

-A mezőny legjobb csapata ellen lépünk pályára – mondta Michal Hipp,a  Haladás vezetőedzője. – Nem véletlen, hogy a diósgyőriek vezetik a tabellát. Jó játékosokból állnak, jól védekeznek és gólveszélyesen támadnak, remek csatáraik vannak. Kielemeztük ellenfelünk futballját és bizony nem nagyon vannak gyenge pontjaik – de amit találtunk, azokat megpróbáljuk kihasználni. Nehéz mérkőzésre számítok, de ha fegyelmezetten, koncentráltan futballozunk, eredményesek lehetünk. Ahhoz, hogy tartsuk a lépést az élmezőnnyel pontot, pontokat kell szereznünk.

A nagy távolság miatt a vasiak már a péntek délelőtti edzés után útra keltek, az éjszakát Miskolctapolcán töltik, szombaton onnan buszoznak át Diósgyőrbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában