Kosárlabda

2022.12.12. 13:01

Sopronban kell feltámadniuk körmendieknek

A férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokság 8. fordulójából elhalasztott Sopron KC–Egis Körmend szomszédvári rangadót kedden 18 órától pótolják.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív

Gyásznap volt a szombat a körmendi kosárlabda-társadalom számára, hiszen történelme egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Rába-parti együttes. Azt már a Szolnok elleni meccs előtt sejteni lehetett, hogy hiányzói – Wendell Mitchell és Durázi Krisztofer – miatt nem a legkönnyebb 40 percnyi játékidő vár Kocsis Tamás együttesére, de arra még talán a legszkeptikusabb szurkolók sem számítottak, hogy ennyire megéghet az Egis Körmend, amely végül 51 ponttal maradt alul a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A 106-55-ös vereséghez hasonlót 2018 nyarán, a rájátszásban szenvedett el a Szolnoktól a vasi piros-fekete gárda (102-59), amely akkor 3-0-ra elveszítette az elődöntős párharcot. A szombati súlyos csapást követően Kocsis Tamás vezetőedző és Marjan Cakarun sem kereste a kifogásokat, mindketten elismerték, hogy nagyon rossz mérkőzést produkáltak.

– Nyilván, elkezdtünk valamit, amin látszik, hogy még nagyon gyerekcipőben jár – fogalmazott Kocsis Tamás, a körmendi csapat trénere. – Az a baj, hogy nincs időnk dolgozni, napról napra jönnek a meccsek. Hiába volt az eredmény nagyon nagy különbségű, muszáj volt arra gondolni, hogy kedden már újra pályára lépünk, megint csak idegenben, Sopronban. Ezért megkockáztatva, hogy ilyen nagyarányú lesz a vereség, muszáj volt a játékosokat pihentetni.

Cakarun szerint jelen esetben az egyetlen megoldást csak az jelentheti, hogy mennek az edzőterembe és még keményebben dolgoznak, mert most leginkább az számít, miként tudnak kijönni egy ilyen vereségből.

A felszálló ágban lévő Sopron hétvégi fölényes kaposvári győzelmével (79-96) a Körmend elé ugrott az ötödik helyre, míg a vasiak a negyedikről a hatodik pozícióba csúsztak vissza. Egyik legjobbjuk, kanadai irányítójuk, Joseph, míg az amerikai 5-ös poszton bevethető Durham jelenleg a blokkirályuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában