Kick-box

2022.12.15. 11:51

Világbajnok lett a szombathelyi kick-boxoló

Az egykori agrobios, jelenleg a soproni Növényi Sportakadémiát erősítő szombathelyi Polgár Dávid junior K1-es világbajnoki címet szerzett Olaszországban.

Sütő Dániel

Diadal! – Polgár Dávid keze a magasban

Forrás: Polgár József

A WFC szervezet által szervezett világbajnokságot Milánóban rendezték, ahol a szombathelyi Polgár Dávid a kick-box K1 szakágában lépett szorítóba. A világ minden pontjáról érkeztek résztvevők az olaszországi vb-re, mintegy 300 felnőtt és utánpótlás versenyző szerepelt. A világeseményre Baján keresztül vezetett Dávid útja, hiszen ott rendezték meg a magyar országos bajnokságot, amelyet ugyancsak megnyert. Így kvalifikálta magát a milánói vb-re. A fiatal, tehetséges kick-boxoló korábban az Agrobio Classic Kick-box és Box Club sportolójaként bővítette időről időre az éremkollekcióját, majd nemrégiben csatlakozott a soproni Növényi Sportakadémiához. Azóta több hazai tornát és Európa Kupát is nyert, ezt a teljesítményt koronázta meg a K1 full-contact junior világbajnokságon elért elsőségével. Dávid a döntőben egy olasz bajnokkal lépett szorítba. Egyhangú pontozással győzött, ellenfelére a harmadik menetben többször is rászámoltak. A fiatal kick-boxoló rendkívül alázatosan és állhatatosan küzd azért, hogy megvalósítsa olimpiai álmát, és ennek mindent alárendel. A Savaria Technikum tanulójaként, szombathelyi lakosként jár edzeni Sopronba heti 3-4 alkalommal.

– Nagyon büszke vagyok a fiamra, öröm nézni, ahogy összehangolja az iskolai kötelezettségeit a sportág iránti szenvedélyével – fogalmazott Polgár József, Dávid édesapja. – Mivel Szombathelyen nincsenek K1-es edzések, ezért kénytelenek voltunk más lehetőség után nézni, így jött a képbe a soproni Növényi Sportakadémia, ahol nemcsak elméleti szinten, hanem a gyakorlatban is meg tudják mutatni az edzők mit és hogyan kell csinálni. Sopron mellett még Budapestre is eljár kiegészítő foglalkozásokra Karacs Attilához, aki a sportág emblematikus hazai képviselője. Jövő tavasszal pedig alkalmunk nyílik ellátogatni egy hollandiai edzőtáborba, ahol találkozhatunk a többször vb-győztes kick-boxolóval, Ernesto Hoosttal. A K1 a kick-box csúcsa, egyre valószínűbb, hogy felveszik az olimpiai sportágak közé. Dávid eltökélt célja, hogy indulhasson a párizsi játékokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában