eSport

2022.12.14. 12:16

Világbajnokságot rendeztek az eSport közösségnek - Megmutathatták tudásukat a régió FIFA-versenyzői Szombathelyen

FIFA 23 „világbajnokságot” rendezett az eSport Szombathely Egyesület – nagy érdeklődés övezte az e-versenyt, remek hangulatban zajlott le a torna.

Tóth Gábor

Komoly érdeklődés övezte a FIFA Fun Kupát, amelynek az 1919 Sport Pub adott otthont. A néhány napos nevezés során közel 50 jelentkezőt regisztráltak az eSport Szombathely Egyesület tagjai. A szervezők – Tóth László vezetésével – igyekeztek teljesen lemásolni a katari labdarúgó-világbajnokságot. A helyszínre érkező játékosok a sorsolásnál maguk húzták saját nemzetüket, de az esélyegyenlőség jegyében kick off-overall 95 módban rendezték a meccseket. A mérkőzéseket négy Playstation5 gépen bonyolították le a versenyzők, a döntőkre pedig előkerültek a gamer székek is! A lejátszott 64 meccs alatt közel 400 gól esett, továbbá látványos cselek, ismert gólörömök színesítették a mérkőzéseket – ennek megfelelően a szurkolók sem unatkozhattak!

A FIFA Fun Kupa legjobbjai: 1. Horváth Csongor (USA), 2. Máté Ádám (Szenegál), 3. Szabó Szabolcs (Ghána), 4. Németh Patrik (Dél Korea).

 

– Öröm volt számunkra, hogy az eSport közösség tagjai ismerkedhettek, beszélgethettek egymással, közben egy jót játszottak, nagyot szurkoltak – számolt be az eseményről Halmos Máté, az eSport Szombathely Egyesület vezetője. – Az elképzelésünk az volt ezzel a versennyel kapcsolatban, hogy a világbajnokság hangulatát visszaadjuk, és egy kis közösségépítést csináljunk! Csak amatőrök versenyeztek, a célunk egyértelműen az volt, hogy a régió játékosai megmutathassák magukat. Tényleg remekül sikerült az egész nap, a döntőket is nagyon sokan izgulták végig. Az egyesületünk egyébként fontos, mozgalmas napokat él, komoly eszközbeszerzésen vagyunk túl, és Akadémia alapítása előtt állunk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában