Kosárlabda

2022.12.27. 15:27

Visszavágnának - Szerdán a Körmend az Oroszlányt fogadja

A férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában szerdán 18.30-tól az Oroszlányt látja vendégül az Egis Körmend az M4 Sport kamerái előtt.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Nagyot küzdött, de végül alulmaradt az Egis Körmend együttese legutóbb Pakson (88-84). Az utolsó negyedben ugyan még egy röpke pillanat erejéig átvette a vasi gárda a vezetést, de a koncentráltabb atomvárosiak végül behúzták a meccset. Különösen fájó volt ez a vereség a Rába-partiaknak, hiszen épp leendő ellenfelük, az Oroszlány ütötte ki őket az első 8-ból a Szegedet legyőzve (87-69), így a Körmend nem indulhat a Magyar kupában.

– Bosszantó, hogy nem sikerült beverekednünk magunkat a kupába, de nem dőlhetünk a kardunkba – fogalmazott Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. –  Határozottan előretekintünk, fontos meccsek vannak előttünk a bajnokságban, 100 százalékosan ezekre szeretnénk koncentrálni. Mielőbb a győzelmek útjára kellene lépnünk, mert mentálisan egyik csapatnak sem tesz jót, hogy sorozatban 3-4 mérkőzésén a végjátékban kap ki. Meggyőződésem szerint, amint sikerül nekünk is 1-2 találkozót behúznunk, és ezáltal a kémia is egyre jobb lesz a csapaton belül, megindulunk fölfelé.  

Ebben remek partner lehet az oroszlányi együttes, amelyen többszörösen is revansot vehet a Körmend, amely az első fordulóban alaposan felsült az OSE otthonában (104-98). Nem beszélve a korábban említett kupaindulásról.

– Gyors kosárlabdát játszanak, külső dobásokra építenek, agresszívan támadják a lepattanókat – adott tájékoztatást a vasi piros-feketék ellenfeléről Kocsis Tamás. – Az első fordulóban is az volt a vízválasztó, hogy 20-szal több lepattanót szedtek, mint mi. Nyilván, erősségeiket csírájában kell elfojtanunk, úgy mint, a gyorsindítást, a kinti dobásokat és kontrollálni a lepattanókat. Bízunk benne, hogy közönségünk ebben a nehéz helyzetünkben is mellettünk áll majd és segít nekünk, hogy valahogy behúzzuk ezt a győzelmet, mert nagyon fontos lenne.

Ami a keretet illeti, Balogh Máté továbbra is maródi, Durázi Krisztofer és Wendell Mitchell sem 100 százalékos, de pár perc erejéig segíteni tudják már a csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában