Női kupa

2023.01.26. 13:53

A Zöldfa csapata nyerte a női teremtornát Szentgotthárdon

Jó, izgalmas és változatos mérkőzéseket láthattak a szurkolók a szentgotthárdi viadalon

Pum András

Fotó: VN/Tófeji Zsolt

Tíz csapat részvételével zajlott a VII. ÁFÉSZ Szentgotthárd Női Kupa a Szent Gotthárd iskola tornacsarnokában. A viadalt a gotthárdi Zöldfa nyerte a Szasza Pizza ellen.

A szervezők nagy örömére a térség számos településéről érkeztek csapatok, így Zalaegerszegről, Szombathelyről, Vépről, Csepregről, Gersekarátról, Gyenesdiásról, Celldömölkről és természetesen gotthárdi együttes is tagjai volt a mezőnynek. A szervezők két ötcsapatos csoportba sorsolták a hölgyeket, akik körmérkőzésen döntöttek a két-két továbbjutó helyről. Az A csoportból a Zöldfa, Police-Ola LSK míg a B-ből a SzaSza Pizza Celldömölk és a Kinizsi SK jutottak tovább. Az első elődöntőben a Zöldfa büntetőkkel múlta felül a Kinizsi SK-t (0-0, büntetőkkel: 3-1), míg a másik elődöntőt szintén büntetőket követően (0-0 büntetőkkel: 6-5) a SzaSza Pizza Celldömölk nyerte kis szerencsével a Police-Ola LSK-val szemben. A bronzmérkőzést magabiztosan 3-0-ra nyerte meg a zalaegerszegi Police-Ola LSK  a Kinizsi SK ellen.

A döntő izgalmas mérkőzést hozott és végül 1-0-ra a szentgotthárdi Zöldfa bizonyult jobbnak a SzaSza Pizza ellen. A szervezők különdíjakat is kiosztottak. A gólkirálynő: Grubits Daniella (Police-Ola LSK.), a legjobb játékos Megyeri Boglárka Anna (Zöldfa Szentgotthárd), a legjobb kapus Kiss Emília (SzaSza Pizza Celldömölk) lett. Csúcsdöntés is történt, az Alpokalja Kupa történelmében ugyanis eddig ennyi női csapat még sosem vett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában