Snapszer

2023.01.11. 19:00

Elrajtolt az idei snapszerszezon - Negyven kártyás ült asztalhoz Csákánydoroszlóban

Kifejezetten jól sikerült, népes mezőnyt felvonultató csákánydoroszlói versennyel vette kezdetét az idei snapszerzszezon.

Tóth Gábor

A dobogósok. Balról Tomasics László, Tuczai Miklós és Halász Imre

Forrás: VN/Magyar Snapszer Szövetség

A hagyományoknak megfelelően a csákánydoroszlói Gyöngygolyó Tekéző adott otthont a kőszegi székhellyel működő Magyar Snapszer Szövetség szezonnyitó egyéni snapszertornájának. Csákánydoroszlóban mindig népes létszám ült asztalhoz, de az idei 40 fős mezőny részvételi rekordnak számít – ebben talán ez is közrejátszott, hogy a csákányi versenyen értékes ranglistapontokat szerezhettek az országos döntőre pályázó kártyások (az ide év végén ugyanis már csak azok vehetnek részt a döntőben, akik elegendő ranglistapontot gyűjtenek össze a kiemelt versenyeken). Rengeteg ismert arc ült asztalhoz, de sok új versenyzőt is köszönthettek a szervezők – egyre nő a snapszerosok létszáma. Fiatal és tapasztalt játékosok is kártyát fogtak a kezükbe.

Hét hatfős és egy négyfős csoportban kezdődtek meg a mérkőzések, majd a csoportkör után, miután 16 főre fogyatkozott a létszám, már egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. a roppant izgalmas, színvonalas és változatos tornát végül a rutinos szombathelyi kártyás, Tuczai Miklós nyerte meg. Az ezüstérmet a legjobb hazai zsugás, a csákánydoroszlói színeket képviselő Tomasics László gyűjtötte be – aki egészen elképesztő menetelés végén, nyolc nyertes parti után jutott a döntőbe. A dobogó harmadik fokára a soproni Halász Imre állhatott fel,  míg a negyedik helyezett Lange József lett Alsónémediből.

– Minden versenyzőnek gratulálunk, nagyszerű, színvonalas szezonnyitót hoztak össze a résztvevők – összegzett Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség elnöke. – A házigazda Sütő Zsoltnak, és csapatának pedig külön köszönetet mondunk az utószilveszteri hangulatért. Soha rosszabb évkezdést! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában