Birkózás

2023.01.25. 14:02

Érmes Rába-parti birkózók - Ausztriában léptek szőnyegre a KV Birkózó SE Körmend fiataljai

Összesen nyolc éremmel zárták a KV Birkózó SE Körmend birkózópalántái az Ausztriában rendezett Nemzetközi Szabadfogású Gyermek-és Diák versenyt.

Sütő Dániel

Forrás: VN/KVBSEK

Ausztria, Magyarország és Szlovákia kilenc egyesületének részvételével rendezték meg a napokban a Nemzetközi Szabadfogású Gyermek-és Diák verseny az osztrák Steinbrunnban.

A KV Birkózó SE Körmend egyesülete nyolc fővel nevezett a rangos megmérettetésre, ahová versenyzőiken kívül kezdő csoportjukból felhozott tehetségeiket is elvitték tapasztalatszerzés céljából. A három szőnyegen zajló küzdelmek többször is körmendi győzelemmel zárultak. A verseny alkalmat adott arra, hogy rámutasson, hol tartanak a Rába-parti egyesület fiataljai fogástechnikai tudásban a résztvevő országok sportolóihoz képest, továbbá felmérjék a fizikai állóképességünk szintjét. Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola diákjaként Somogyi Emese és Kovács Attila aranyérmet, Somogyi Botond és Csillag Levente pedig ezüstérmet szerzett. A Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola tanulói közül Dancsecs Dorina arany medállal, Major Patrik ezüsttel, Dancsecs Olivér és Szomi Máté pedig bronzzal zárt. Így az egyesület nyolc versenyzője összesen három arany-, három ezüst- és kettő bronzérmet hozott haza Ausztriából.

– Év eleje van, ami azt jelenti, hogy javában zajlik a felkészülés a magyar bajnokságra, de a januári időszakhoz képest ez egyáltalán nem rossz teljesítmény – értékelt Bartók Zsolt, KV Birkózó SE Körmend edzője. – Tudjuk még finomítani a technikánkat, a fogásokat, illetve látva a gyerekek kondicionális állapotát, tudjuk azt is, hogy hol, illetve még min kellene javítani. Lévén, hogy még csak január van, nem vagyunk elkésve sehonnan.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában