Kézilabda

2023.01.15. 18:51

Győztes SZKKA - Magabiztosan nyerték a vasiak az algyői rangadót

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 14. fordulójában fölényesen diadalmaskodott idegenbeli rangadóján az SZKKA.

Sütő Dániel

Mások mellett Kulcsár Dorottya is kiválóan teljesített a rangadón

Fotó: © Unger Tamás

Levendula Hotel Algyő–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 27-35 (12-18). Algyő, 170 néző, NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Hajdu T., Halász A..

SZKKA: Christe, Fritz (kapusok), Balogh P. 2, Pődör R. 7, Pődör B. 6, Szmolek 2, Tanaskovics, Kulcsár 6, Győri 5, Kiskartali, Szendrei , Varga N. 2, Horváth A. 5, Biró. Edző: Pődör Zoltán.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 5-7. 16. p.: 9-10. 25. p.: 11-16. 37. p.: 13-23. 46. p.: 18-27. 55. p.: 25-31.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/5, ill. 1/2.

A védelmek csatájának ígérkezett az Algyő és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia összecsapása, mivel ez a két együttes kapta eddig a legkevesebb gólt az NB I/B.-ben. Pődör Rebeka révén szerezte meg a vezetést a vasi alakulat, ám hamar fordított a házigazda. A hatodik perctől kezdve kezébe vette a meccs irányítását az SZKKA, amely a nyolcadik minutumban Pődör Blanka találatával először vezetetett két góllal (5-7). 

Szécsi kétperces kiállítása ellenére egyenlített az emberhátrányban lévő házigazda (8-8). A félidő közepe tájékán kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, az utolsó 10 percben viszont remek szériát produkált a szombathelyi csapat: Horváth Anna és Pődör Blanka góljaival már öttel ment az SZKKA (10-15). Nem tudott váltani az Algyő, amely az utolsó percekben ismét gólképtelennek bizonyult, míg a vasiak Győri révén hatgólos előnnyel térhettek pihenőre (12-18).

Fordulás után Horváth Anna újabb két találattal sokkolta az Algyőt. Farkas József tanítványai totálisan csődöt mondtak és zuhanó repülésbe kezdtek. Pődör Zoltán alakulata szinte minden támadását góllal zárta, miközben a hazaiak percekig nem találtak a vasi ketrecbe. Ebben nagy szerepe volt Christe Dalmának is. A 37. percben Kulcsár Dorottya góljával 10-re nőtt a különbség (13-23). Sok volt ugyan még hátra a meccsből, de a hazaiaknak esélyük sem volt az SZKKA-val szemben, amely végül 8 góllal nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában