Foci

2023.01.29. 16:07

Haladás-vereség - A Nyíregyháza lepte meg a zöld-fehéreket

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, a tavaszi szezon első játéknapján kellemetlen hazai vereségbe futott bele a Szombathelyi Haladás.

TG

Fotó: © Unger Tamás

A Haladás szépen teljesített a a téli felkészülési időszakban így önbizalomtól duzzadva várta a tavaszi szezon rajtját. És a kiesés ellen küzdő Nyíregyháza sem tűnt legyőzhetetlen ellenfélnek.

Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza Spartacus FC 0-1 (0-1). Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 853 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A. (Vörös D., Mohos M.).
Haladás: Verpecz – Nyíri (Doktorics, 46.), Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Rácz (Horváth R., 83.), Csilus (Zvekanov, 83.), Simut – Csernik (Lencse, 83.), Borvető (Molnár R., 59.). Edző: Michal Hipp.
Nyíregyháza: Fejér  – Szokol, Baki, Deutsch, Nagy B.  – Pataki (Majos, 92.), Sigér Á., Pekár, Pantovic  (Ramos, 73.) – Novák (Kovácsréti, 73.), Gresó (Szerető, 59.). Edző: Visinka Ede.
Gólszerző: Baki (31.)

 

10. perc: Egy jobbról érkező beadás találta meg középen Borvetőt, aki talán maga is meglepődött, hogy hozzá került a labda, mert öt méterről, csúnyán fölé lőtt – már csak a kapussal állt szemben...
31. perc: Elvesztette a labdát saját térfelén a Haladás, amiből kontrázott a Nyíregyháza. Az akció végén Baki jobbról, nyolc méterről okosan gurított a kivetődő Verpecz alatt a kapuba (0-1).
35. perc: Verpecz két bravúrt is bemutatott, előbb Novák félfordulatból elengedett közeli bombáját, majd a kipattanóra érkező Pataki fejesét védte.
53. perc: Rácz bombázott kapura jó 20 méterről, a löket a bal kapufán csattant, a kipattanót pedig Csernik éppen Fejér kapus kezébe helyezte.
89. perc: Simut parádésan adott be jobbról, középen lendületből érkezett Derekas, aki hét méterről, senkitől sem zavartatva fejelt a kapus kezébe.
A Haladás lendületesen kezdett, rögtön magához ragadta az irányítást. De az ellenfél szervezetten, keményen védekezett, így a házigazda hiába játszott némi mezőnyfölényben, komoly helyzetet nem tudott kialakítani. Az vendégek próbáltak kontrázni, pontrúgásokat kiharcolni – és úgy tűnt, hogy jobb taktikát választottak. Először egy szabadrúgás után került Verpecz kapujába a labda, de ezt még megúszta a Haladás, mert a találatot les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A második nyíregyházi találat viszont már érvényes volt – egy labdavesztést büntetett kontrával, góllal a vendég. A félidő második fele pedig már egyértelműen a felbátorodott Nyíregyházáé volt – jól jött a szünet a Haladásnak.

Fordulás után agresszívabb, tempósabb futballal nyitott a Haladás, és ismét mezőnyfölénybe került – Rácz kapufája látványosra sikeredett. A vendég azonban nem pánikolt, az játszotta, amit az első félidőben: jól védekezett, labdaszerzések után próbált kontrázni. Futott az eredmény után a Haladás, és egyre idegesebben, egyre több hibával futballozott. Kellemetlen ellenfélnek bizonyult a harcos, szervezett Nyíregyháza – amely az időhúzástól sem riadt vissza, ha kellett, tördelte a játékot. Fogyott az idő, és nem tudott újítani, szenvedett a szombathelyi gárda. A 89. percben óriási helyzetet hagyott ki a Haladás – és ezzel le is zárult a meccs érdemi része.
Roppant fájó vereséget szenvedett a kapura kevés veszélyt jelentő Haladás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában