Kosárlabda

2023.01.22. 07:24

Harminc pontos Falco-siker - Nem okozott gondot az éllovasnak az utolsó Nyíregyháza

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában hozta a kötelezőt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, biztosan nyert a Nyíregyháza vendégeként.

Tóth Gábor

Forrás: MW

Fotó: Pusztai Sándor

Az éllovas, címvédő, előző 14 bajnokiját megnyerő Falco a sereghajtó, bentmaradásért küzdő, eddig mindössze egy győzelmet számláló Nyíregyháza otthonában lépett pályára – a kötelező győzelemért. A szombathelyiektől hiányzott a bokasérüléssel bajlódó Krivacsevics Márkó.

A Falco nem kegyelmezett, az első pertől az utolsóig kérzben tartotta az irányítást szemernyi esélyt sem adott ellenfelének, simán nyert.

Darko Radulovics: – Tudtuk, hogy a liga talán legerősebb csapata érkezik hozzánk, betegségekkel és sérülésekkel küszködtünk, de ez nem kifogás. Voltak biztató jelek a játékunkban, de a legfőbb problémánk továbbra is az egy az egy elleni védekezés és a lepattanó megszerzése. Ezek kijavításán dolgoznunk kell.

Milos Konakov: – Az Nyíregyházának új edzője és játékosai vannak, ezért nehéz volt belőle készülni. Az első félidőben könnyű kosarakat engedtünk nekik, így el tudták kapni a ritmust, aztán a játék minden elemében feljavultunk, és örülök, hogy végül magabiztos győzelmet arattunk.

A 17. forduló további eredményei: Kecskemét-Körmend 81-72, Szeged–Alba Fehérvár 87-78, ZTE–Honvéd 93-80, Kaposvár–Oroszlány 78-68, Sopron –Paks 78-80, Debrecen–Szolnok 81-63.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában