Spartan race

2023.01.05. 11:49

Jól helytállt Spártában - Kívés Bendegúz 17. lett első Spartan Race Trifecta vb-jén

A Szombathelyi Egyetemi SE sportolója, Kívés Bendegúz remekül szerepelt Görögországban élete első Spartan Race Trifecta Világbajnokságán.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Kívés Bendegúz

Nívós, kemény mezőny gyűlt össze a 2022-es esztendő legvégén megrendezett világbajnokságra, amelyre összesen 78 ország versenyzői érkeztek. A spártai világesemény három távból épült fel: az első napon a hét kilométeres sprint távot kellett teljesíteniük a résztvevőknek, majd következett a 12 kilométeres super táv, a legvégén pedig a leghosszabb futam, a 24 kilométeres beast táv várt a spartanosokra. Az időjárásra az első két napon nem lehetett panasz, hiszen verőfényes, 20 fok körüli napsütésben volt részük a versenyzőknek, míg a harmadik nemcsak a 24 kilométeres távval, hanem az esővel is meg kellett küzdeniük a sportolóknak.

– Az első napon lejtővel kezdődött a pálya, 2-3 kilométerig nagyon helyen haladtam, de aztán a tempó túl gyorsnak bizonyult, így kissé visszacsúsztam és végül a 18. helyen értem célba – számolt be a Spartan Race Trifecta Világbajnokságon szerzett élményeiről Kívés Bendegúz, a Szombathelyi Egyetemi SE sportolója. – A második napon már jobban be tudtam osztani az erőmet és sikerült picit előrelépni a 17. pozícióba. Mindehhez hozzátartozik, hogy az első két napon hibátlanul mentem. A harmadik napra azonban teljesen elromlott az idő, szakadó esőben rajtoltunk. Én személy szerint egy 8-9 perces hátránnyal indultam a 18. helyről, mivel a harmadik futam előtt összessítették az addigi eredményeket és annyival később indulhattam az elsőhöz képest, amekkora hátrányban voltam vele szemben. 

A cudar időjárási körülmények ellenére remekül haladtam, több versenytársamat is sikerült megelőznöm, így feljöttem egészen a 13. pozícióig. A 23. kilométernél hibáztam egy olyan akadálynál, amelynél korábban sosem szoktam, ezért 30 négyütemű fekvőtámaszt kaptam büntetésül. Attól kezdve már végig görcsöléssel küszködtem, plusz még újabb három hibát vétettem, így 17-ként zártam a vb-t – fogalmazott Bendegúz, aki összességében nagyon elégedett teljesítményével, hiszen előzetesen a top 20-ba kerülést tűzte ki célul maga elé a Spartan Race legnehezebb világversenyén. A szombathelyi spartanos jó érzésekkel tekint vissza 2022-re, hiszen indult az Eb-n is, ahol 20. lett.

– Az idei célok között szerepel az Eb-n, vb-n való indulás, valamint lesz egy új, öt állomásos kontinensviadal, amelyen a sprintnél rövidebb távon mérettetem meg magam.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában