Vasárnap folytatják

2023.01.14. 22:29

Kispályás foci: nagy meccsek, nagy csaták Bükön!

A hétvégén a büki városi sportcsarnok ad otthont a 9. Tutto Bene Scarpe országos teremlabdarúgó-tornának. Szombaton lezajlott a csoportkör, vasárnap már csak az állva maradt csapatok folytatják - minden csoportból az első három helyezett jutott tovább a vasárnapi szakaszba.

Tóth Gábor

Forrás: Pixabay

Parádés mezőny jött össze az idei tornára - egyébként 20 csapat nevezett az ország minden részéből, többek között Sopronból, Győrből, Siófokról, Zalaegerszegről. Ott volt a nevezők között a 2022-es Szilveszter Kupa három dobogósa: a győztes Futer Tűzifa, a második Petrovics Apartmanház, illetve a bronzérmes Tutto Bene Scarpe Black Jack FC. A tapolcai Vektorbau címvédőként érkezett, pályára lépett továbbá a kétszeres bajnok Buntstfit is. Meglepő eredmények születtek a csoportmeccsek során, bombaerős csapatok kényszerültek korai búcsúra. Az 5+1 fős cspatok 1x18 perces meccseket játszottak, minden csoportból az első három helyzett jutott tovább.

A csoport, végeredmény: 1. Tutto Bene Scarpe 10 pont, 2. Jugend 8, 3. Avadoo Design 6, 4. Cristiano Pizzeria 2, 5. Fociszak-Martini Car 1.

Az esélyes Tutto Bene ugyan veretlenül nyerte meg a csoportját, de a Jugend gardájával megszenvedett, 4-4-es döntetlennel zárult a csoport rangadója. A Tutto Bene 15 gólt rúgott a négy csoportmeccsen.

B csoport, végeredmény:  1. Futer Tűzifa 9 pont, 2. Cemix Hungary Kft. 8, 3. Brick Bistro 5, 4. Petrovics Apartmanház 2, 5. Unicum Kft. 2.

A Petrovics kiesése komoly meglepetés, mindössze két döntetlenre futotta a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat erejéből. A szintén a bajnoki címért harcoló, a csoportkört megnyerő Futer begyűjtött egy vereséget: a csoport rangadóján 1-0-ra kapott ki a végül másodikként záró, roppant stabil csapatnak tűnő Cemix gárdájától.

C csoport, végeredmény: 1. Cső Lavina 9 pont, 2. FC Buntstift 9, 3. Desperado Söröző 9, 4. Gizu és Barátai 1, 5. Vauhaus 1.

A C csoportból három 9 pontos csapat jutott tovább, a gólkülönbség döntött - alaposan keresztbe verték egymást a továbbjutók: Desparado - Cső Lavina 0-2, Bunstift - Desparado 1-4, Cső Lavina - Buntstifa 4-5. A Cső Lavina 17, a Buntstift 16 góllal tudta le a csoportkört.

D csoport, végeredmény: 1. Vektorbau Invest 10 pont, 2. Szikra Autókozmetika 7, 3. Szépségben Meghalni 6, 4. Budai Bádog 2, 5. Afrika ST 2.

A címvédő Vektorbau veretlenül jutott tovább - és jó futballt mutatott be.

A vasárnapi középszakasz csoportjai, I. csoport: Cső Lavina, Cemix Hungary, Avadoo Design. II. csoport: Futer Tűzifa, Szikra Autókozmetika, Desperado Söröző. III. csoport: Vektorbau Invest, Jugend, Brick Bistro. IV. csoport: Tutto Bene Scrape, FC Buntstift, Szépségben Meghalni.

Vasárnap 10 órakor kezdődik a küzdelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában