Munkában a csapat

2023.01.03. 17:58

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Szombathelyi Haladás

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Fotó: © Unger Tamás

December 11-én, Csákváron vívta utolsó bajnokiját a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata, a vasiak a mérkőzés után téli pihenőre vonultak. Ám pár nap lazítás után már elkezdték az egyénileg kapott edzésprogramot a játékosok, akik így jó állapotban tértek vissza. A zöld-fehérek vezetőedzője, Michal Hipp kedd kora délután ugyanis megtartotta az első idei edzést. A szlovák tréner szerdán, csütörtökön és pénteken két-két, szombaton egy tréninget vezényel, vasárnapra pihenőnapot kaptak a játékosok.

– Nagyon rövid volt a szünet és a felkészülésünk is nagyon rövid lesz – mondta Michal Hipp. – Nagyon örülök, hogy – Tóth Mátén kívül – a játékosok egészségesen tértek vissza.  Hazai környezetben készülünk, nagyon jók a körülmények, így nem utazunk külföldi edzőtáborba. A terveim szerint a héten kialakul, ki megy és kimarad, 22 mezőnyjátékos és három kapus alkotja majd a keretet. Az utolsó mérkőzéseken a játékosok megmutatták, mire képesek csapatként. És mindent megteszünk a felkészülés alatt, hogy azt a játékot és az eredményeket tavasszal is folytassuk

Ami a játékoskeretet illeti, távozott Sipos Zoltán, kölcsönben tavasszal máshol – vélhetően Dorogon – futballozik Bolla Gergő. Tóth Máté pedig betegség miatt hiányzott. Próbajátékon szerepel Szombathelyen az Illés Akadémián nevelkedett, legutóbb a szlovén másodosztályú Lendván futballozó 21 éves támadó, Burai Erik.

A zöld-fehérek négy felkészülési meccset vívnak a január 29-i rajtig. Január 14-én 10.30-kor az NB III.-as Nagykanizsát, utána 13 órakor a szintén harmadosztályú Csornát fogadják, majd 17-én 13 órai kezdettel az osztrák másodosztályú St. Pölten otthonában lépnek pályára. A bajnoki főpróbát 21-én 13 órakor a szlovák első ligás MFK Ruzomberok (Rózsahegy) ellen vívják Szombathelyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában