Vasi foci

2023.01.20. 10:00

Munkában a megyei I. két élcsapata - Edzőket kérdeztünk a folytatásról

A legtöbb megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapat már edzésbe állt – így megkezdte a felkészülést az éllovas Haladás VSE, és a második helyen álló Király SE is.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Úgy tűnik, hogy két csapatosra szűkült az aranyéremért folytatott versenyfutás a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A téli szünetet a Haladás VSE-Zanati SE tölti a tabella élén, második helyről a Haladásnál csupán egy ponttal kevesebbet gyűjtő Király SE várja a tavaszi folytatást.

– Január 9-án álltunk munkába – árulta el Szenczi Imre, a HVSE mestere. – A keretünk együtt marad, együtt van, motivált a társaság, sikeres a csapat – nem meglepő tehát, hogy nem jelezte senki a távozási szándékát. Igazolni nem terveztünk senkit, de ha akad HVSE-, vagy szombathelyi kötődéssel rendelkező játékos, aki szeretne nálunk futballozni, annak természetesen adunk bizonyítási lehetőséget, ha megfelel, akkor maradhat. Mi ugyanis alapvetően saját utánpótlásunkra építünk. Buzás László sérüléssel bajlódik, alapemberünk, bízunk benne, hogy a bajnoki rajtra már bevethető lesz. Egy év kihagyás után, térdsérüléséből felépülve tért vissza közénk Iván Gergő – remek állapotban van, az ő újbóli csatasorba megfelel egy komoly erősítésnek. Nálunk nem elvárás a bajnoki cím, de ha már a tabella élén állunk, nem akarunk lejjebb csúszni!

– Természetesen megkezdtük a felkészülést – mondta Hegyi László, a Király trénere. – A keretünkben jelentős változással nem tervezek. Egy igazolásról viszont bejelenthetek, az NB III.-as Teskánd együttesétől szerződtettük Potyi Gábort – aki korábban a Sárvár FC labdarúgójaként ért el szép sikereket. Megbízható, minőségi futballista, a középpályán számítunk a segítségére, a tapasztalatára. Továbbá öt-hat játékost felhoztunk az utánpótlásból, a fiatalok velünk dolgozzák végig a felkészülési időszakot – aki bizonyít, az tavasszal lehetőséget kap a felnőtt csapatban. Távozókról nem tudok beszámolni, nem akarunk senkit elküldeni. Az felkészülési programunk összeállt, sokat fogunk dolgozni, több NB III.-as csapattal is játszunk edzőmeccset. A célunk nem változott, szeretnénk bajnokságot nyerni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában