Kosárlabda

2023.01.16. 13:52

Nagyot játszott - Durázi Krisztofer lett a 16. forduló MVP-je

A férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójának legjobb játékosa az Egis Körmend kosarasa, Durázi Krisztofer lett.

Sütő Dániel

Durázi Krisztofer pályafutása eddigi legjobb teljesítményével rukkolt elő

Fotó: © Szendi Péter

Erősen foghíjas kerettel vette fel a versenyt az Egis Körmend a Szegeddel szombaton. Az összecsapás előrehaladtával egyre paprikásabbá és ezáltal élvezetessé vált a csata hangulata. A hazai győzelemmel zárult találkozó során többen is kiválóan játszottak körmendi oldalon, Durázi Krisztofer azonban a jók között is a legjobbnak bizonyult: 25 pontot termelt (9/9 dupla, 1/3 tripla, 4/4 büntető), 12 lepattanót szerzett, két gólpasszt osztott ki, valamint öt szerzett és egy eladott labda, illetve három kiharcolt fault szerepelt még a neve mellett. Teljesítménye 36 perc alatt 44 VAL-nak felelt meg. Durázi hozta a hétvége legjobb egyéni mutatóját, így ő lett a forduló MVP-je.

– Ilyen meccsem még sosem volt, ez volt az első, hogy ennyire klappolt minden – tekintett vissza a szombati mérkőzésre Durázi Krisztofer. – Már a találkozó előtt tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mivel rengetegen hiányoztak a csapatból, ugyanakkor azt is tudtuk, hogy sokkal nagyobb feladat hárul a hadra foghatókra támadásban és védekezésben. Ez pozitívan hatott rám, úgy éreztem, itt az alkalom, hogy megmutassam, mit is tudok. Éreztem a kispad bizalmát, ami felszabadultsággal, bátorsággal töltött el. Így utólag tényleg azt mondhatom, csak annyira volt szükségem, hogy higgyenek és bízzanak bennem, bennünk, a több meg már jött magától.    

Durázit többször is éltette a körmendi publikum a szombati találkozó során. A piros-feketék 24 éves tehetséges játékosa és Cakarun kiválóan kiegészítette egymást hátul a Szeged ellen, a vendégek centerét nem hagyták érvényesülni. Durázi reméli, hogy a jövőben hasonlóan felszabadult és eredményes játékkal tudja segíteni csapatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában