Kézilabda

2023.01.29. 18:44

Nyolcadik lett a magyar férfi kézilabda-válogatott - Siposék drámai meccsen kaptak ki

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól.

PA

Férfi kézilabda-vb – Magyarország-Egyiptom

Fotó: Kovács Tamás - MTI

Egyiptom-Magyarország 36-35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) – kétszeri hosszabbítás után. Stockholm, Tele2 Arena, férfi kézilabda-világbajnokság, a 7-8. helyért, vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
Magyarország: Székely - Lékai 7, Bodó 7, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 5, Rodríguez 2. Csere: Bóka 3, Szita 3, Ilic 3, Hanusz, Rosta, Ligetvári 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez.

Elhibázott támadásokkal kezdett a magyar válogatott , az észak-afrikaiak négy perc alatt 4-0-ra elléptek. A javuló védekezés ellenére sem sikerült csökkenteni a különbséget. A szakmai stáb előbb cserékkel, majd időkéréssel próbálkozott, de a magyar együttesnek az első félidőben csupán felvillanásai akadtak, ezért a szünetben 17-11-es hátrányban volt. Csakhamar 3-0-s sorozatot produkált a magyar együttes, ám az ellenfél egy időkérés után szintén hárommal válaszolt, ráadásul Bóka térdsérülés miatt kivált. A folytatásban is hullámzott a mérkőzés, ugyanis egy 5-1-es magyar gólsorozat következett (26-24), ám hat perccel a vége előtt úgy tűnt, eldőlt a hetedik hely kérdése, Egyiptom 28-24-es előnyben volt. A rendes játékidőből hátralévő percekben azonban az észak-afrikaiak nem találtak be, a rendkívül összeszedetté vált magyar válogatott négyszer is, így hosszabbításra volt szükség. A magyarok a ráadás harmadik percében vezettek először az egész meccsen, ami hetven percnél is tovább tartott, az első hosszabbítás után 31-31 volt az állás. A második ráadás utolsó fél percében az egyenlítésért kellett támadnia a magyar együttesnek, de egy eladott labda miatt ezúttal nem járt sikerrel. 

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában