Felkészülés

2023.01.14. 16:59

Szombathelyi Haladás: két mérkőzésen kilenc gól - videó, fotók

Mindkét szombati felkészülési mérkőzését megnyerte a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–FC Nagykanizsa 3-2 (2-1). Szombathely, Illés Akadémia, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál Á.
Haladás: Verpecz – Nyíri, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Csilus, Tóth M. (Zvekanov, 46.) – Borvető, Lencse, Mohos (Nagy R., 62.). Edző: Michal Hipp.
Gólszerzők: Lencse 2 (egyet 11-esből), Borvető, illetve Lőrincz (11-esből), János.

A Haladás szombaton két felkészülési mérkőzést vívott, először az NB III.-as Nagykanizsával, majd a szintén harmadosztályú Csornával csaptak össze a vasiak. A Kanizsa a 3., a Csorna a 18. helyen áll az NB III. Nyugati-csoportjában. A szombathelyi együttesből Alban Taipi távozott, a csatár tavasszal kölcsönben a szintén NB II.-es Szentlőrincben futballozik. A 19 éves támadó nem kapott túl sok lehetőséget ősszel, kezdő nem volt, hatszor csereként állt be, győztes gólt szerzett Gyirmóton. Doktorics Áron és Rácz Barnabás kisebb sérülés miatt óvatosságból kihagyta mindkét meccset.

Élénk iramban kezdtek a csapatok. A 10. percben Borvető balról, 14 méterről a bal kapufát találta el. Két perc múlva Szabó bal sarokra tartó lövését védte bravúrral Verpecz. A 14. percben tizenegyeshez jutott a Nagykanizsa: Lőrincz a büntetőt a kapu közepébe emelte (1-1). A 15. percben egyenlített a Haladás. Borvető jobb oldali beadását Lencse öt méterről a jobb sarokba helyezte (1-1). A 19. percben Borvető közeli lövését védte bravúrral Borsi.  A 23. percben már a vasiaknál volt az előny: Csernik jobb oldali beadását Borvető az ötösről fejelte a hálóba (2-1). Változatos, jó iramú volt a meccs, a szombathelyieken nem nagyon látszott, hogy napi két kemény edzéssel készültek a meccsre. Frissen, nagy kedvvel futballoztak, látszott, ki vannak éhezve a futballra. A második félidőben pályára lépett Vanja Zvekanov, a futballista júliusi súlyos sérülése után először szerepelt meccsen.  

Továbbra is változatos volt a meccs, mindkét együttes bátran.A 75. percben Kánovics húzta el Nyíri lábát a jobb oldalon a tizenhatoson belül. A büntetőt Lencse értékesítette (3-1). A 81. percben Bosnjak bal oldali beadását Borvető hat méterről fejelte rá, a kapus bravúrral védte a jobb sarokra tartó labdát. A 83. percben egy hibát kihasználva János szépített (3-2). A 89. percben Csernik léc alá tartó lövését tolta fölé a kanizsai kapus. Jó iramú, sportszerű mérkőzést vívott  két csapat, a Haladás első felkésülési meccshez képest jó teljesítményt nyújtott.

Szombathelyi Haladás–Csornai SE 6-1 (4-0). Szombathely, Kondics utcai edzőpálya, zárt kapus felkészülési mérkőzés, vezette: Derdák.
Haladás: Mursits (Pálfi, 46.)  – Simut, Bolla (Nagy R., 46.), Hursán, Devecseri, – Derekas, Tarján, Bartusz – Molnár, Katona (Kovács P., 46.), Horváth R. Edző: Michal Hipp.
Gólszerzők: Derekas 2 (egyet 11-esből), Horváth R., Devecseri, Molnár R., Nagy R., illetve Böcskey.

A Haladásban két, az Illés Akadémián szereplő játékos is helyet kapott, Kovács Péter és Katona István. Az első félidőben egykapuzott a hazai együttes. A 20. percben indult be a gólgyártás, Horváth Rajmund 14 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). Majd Katona és Bartusz lövését védte bravúrral Kantó, a 37. percben Molnár bal oldali beadását Devecseri fejjel a kapu közepébe csúsztatta (2-0). A 41. percben a Simut buktatásáért megítélt büntetőt Derekas értékesítette (3-0), majd ugyanő Molnár remek passzát vágta 13 méterről a jobb sarokba (4-0). Szünet után az 52. percben Molnár fejelt a bal felső sarokba (5-0), nyolc perc múlva szépített a Csorna (5-1). A 80. percben Horváth Rajmund találta telibe a jobb kapufát, aztán a 85. percben Nagy Richárd balról, 16 méterről kilőtte a jobb sarkot (6-1).

A Haladás végig uralta a mérkőzést, kijött az osztálykülönbség.

– Az volt az elsődleges cél, hogy minden játékos megkapja a meccsterhelést, 90 percet játsszon – mondta Michal Hipp. – Szép akciókat vezettünk, mindenki odatette magát, persze akadtak hibák is. Fáradtak a játékosok, de ez ilyenkor normális – dolgozunk tovább.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában