Vízilabda

2023.01.19. 11:43

Vízbe szállnak az Aligátorok

Nyúlfarknyi felkészülés után szombaton az OB I/B-ben már bajnoki pontokért száll vízbe az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Mivel az uszoda év elején zárva volt, így az OB I/B. 4. helyén álló AVUS csak múlt hétfőn kezdte el a felkészülést a szombaton kezdődő tavaszi idényre. Két hét nem sok idő, de Zoufal Norbert, az aligátorok vezetőedzője ennyi idő alatt is megpróbálta kihozni csapatából a maximumot.

– Normális alapozásról nem tudunk beszélni, hiszen gyakorlatilag ott folytattuk a munkát, ahol decemberben abbahagytuk – mondta Zoufal Norbert. – A fiúk a szünet alatt fociztak, kosárlabdáztak, futottak, kondiztak - fizikálisan tehát nem nulláról kezdtük a felkészülést, jó erőben, felesleg nélkül jöttek vissza a pihenőről. Ám mivel úszni, vízilabdázni nem tudtak, így a technikai részben és az úszásban van lemaradásunk. De a késői kezdés miatt sajnos most ez a normális, az lenne a csoda, ha csúcsformában lennénk. Viszont a lábtempós részben meglepően jól áll a csapat. Örömteli, hogy sem sérült, sem beteg játékosunk nincs.

Az AVUS szombaton 11 órakor az 5. helyezett, tehát közvetlen rivális Cegléd otthonában folytatja a bajnokságot. Ősszel 9-9-re végzett a két csapat.

– Nagyon fontos meccs előtt állunk, a Cegléd hazai pályán azonban esélyesebb, de megpróbáljuk kihozni a maximumot – folytatta Zoufal. – Tavasszal szeretnénk a harmadik-negyedik hely valamelyikén végezni, nagyon erős a bajnokság, úgyhogy nem lesz egyszerű feladat. Továbbra is sok lehetőséget adok a fiataloknak, már csak azért is, mert legfontosabb a serdülő, gyermek és ifjúsági csapatunk szereplése, az, hogy a felsőházban maradjanak és ott tovább fejlődjenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában