Sportverseny

2023.02.02. 16:00

A Derkovits csapata jutott be a döntőbe - A játékos sportverseny országos elődöntőjét rendezték Szombathelyen - fotók, videó

A játékos sportverseny országos elődöntőjéből a két szombathelyi résztvevő iskola közül a Derkovits nyert, így bejutott a döntőbe, míg a Gothard-iskola ötödik lett.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

A játékos sportverseny városi döntőjéből a Derkovits Gyula- és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata jutott be az országos elődöntőbe, amelynek az egyetemi sportcsarnok adott otthont. A szombathelyi együttesek mellett a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, a szintén kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskola, valamint két nagykanizsai, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Péterfy Sándor Általános Iskola gárdája verekedte be magát az elődöntőbe. A rangos eseményt László Győző sportért is felelős alpolgármester nyitotta meg.

Kiváló hangulatban végezhették a bemelegítést a kicsik, akik közül a gothardosoknak volt a legnagyobb és leghangosabb a tábora. A tornát remekül kezdte a Derkovits-iskola alakulata, amely a Kőrösivel és a Csokonaival került egy trióba. Az első futam során a   szlalompályát kellett hibátlanul és a lehető leggyorsabban abszolválni. A derkósók toronymagasan ellenfeleik fölé nőttek ebben a versenyszámban. A másik hármas csoportban a Gothard a Gárdonyi és a Péterfy befutója sokkal szorosabbra sikerült. Összesítésben a a Derkovits került az élre, a harmadik pedig a Gothard volt. A pók-rák futamban egyazon kvartettbe került a két szombathelyi csapat. 

A derkósok ezúttal is megállíthatatlannak bizonyultak, míg a kámoniaknak nagyon nem ment ez a szám, így hátrébb csúsztak az összetett ranglistán. Szekrényugrásban remekelt mindkét vasi együttes, az időeredmény és a hibapontok miatt azonban a Gothard csak a harmadik helyen zárta a futamot, míg a Derkó az élen szárnyalt tovább és nem is vett vissza sebességéből a továbbiakban sem, magabiztosan nyerte az elődöntőt 45 szerzett ponttal. Második lett a nagykanizsai Kőrösi (37,5 pont), amely mögött mindössze 0,5 ponttal maradt le városi riválisa, a Péterfy (37 p.). Negyedik a Gárdonyi (36 p.), ötödik a Gothard (21 p.), a hatodik helyen pedig a Csokonai (12 p.) zárt.

Mindez azt jelenti, hogy a Derkó egyenesági döntős, a Kőrösinek pedig pótselejtezőt kell vívnia a fináléért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában