Kedvező élettani hatása van

2023.02.06. 16:16

Bokszolók a vízben - A Rohonci-tó jéghideg vizében merültek a Skorpió Box Club sportolói - fotók, videó

Rendszeresen merülnek az osztrák Rohonci-tó jéghideg vizében a Skorpió Box Club sportolói.

Tóth Gábor

Forrás: Facebook

Sokkoló látvány, amikor a jeges szélben, a két fokos vízben „fürdőzik” valaki a Rohonci-tó vizében – márpedig a szombathelyi Skorpió BC bunyósai rendszeresen átélik ezt az „élményt”.

– A téli időszakban évek óta járunk Rohoncra, van amikor hetente háromszor is kilátogatunk a tóra, a legtöbbször népes csapattal, minden korosztállyal – tudtuk meg Varga Rolandtól, a Skorpió BC vezetőjétől, edzőjétől. – Volt olyan, hogy merülés előtt fel kellett törni a jeget – most szombaton pedig a jeges, orkán erejű szél tette próbára a kitartásunkat. A fiatalabb, 13-16 éves bokszolóink átlagban 1-1,5 percet, míg a felnőtt, már rutinos merülők 2-5 percet töltenek általában a vízben. 

A jeges víznek roppant kedvező élettani hatása van – meditáció és  légzőgyakorlat előzi meg a vízbe merülést. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, így például a Haladás Cross Training szakosztályának vezetője, Kiss Csaba, vagy Hangay Krisztián, a Sawarrior Gym edzője, valamint a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület többek között sokszoros magyar bajnoka, Hámori Ádám – utóbbi 26 percet is képes eltölteni a vízben! De szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné kipróbálni a jeges merülést Rohoncon!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában