Helyi sport

2023.02.01. 21:58

Érdekes, furcsa klubváltások

Lezárult a téli átigazolási időszak a nemzetközi labdarúgásban – nagy nevek váltottak klubot, érdekes üzleteket ütöttek nyélbe a csapatok az utolsó pillanatokban.

Az angol labdarúgó Premier League-ben újonc Nottingham Forest kölcsönvette a francia Paris Saint-Germaintől Keylor Navast, a Costa Rica-i válogatott kapusát – a 36 éves Navas korábban háromszor is nyert Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, Párizsban viszont hos - szú ideje csak a kispadon ült. Az angol élvonalban szereplő Manchester United a szezon végéig kölcsönbe megszerezte Marcel Sabitzert, a német rekordbajnok Bayern Münchentől – az osztrák futballista nem számított alapembernek Münchenben. Brit rekordnak számító 106,8 millió fontért (46,6 milliárd forint) szerezte meg a Chelsea a portugál Benficától az argentin válogatottal világbajnok Enzo Fernandezt – így összességében már közel 600 millió fontot költött el játékosvásárlásokra a tavaly májusban történt tulajdonosváltás óta. Az angol éllovas Arsenal szerződtette a városi rivális Chelsea olasz válogatott középpályását, Jorginhót. Az Európa-bajnok, BL-győztes 31 éves futballista kulcsembere volt a Chelsea-nek, mégis elengedték. A spanyol éllovas Barcelona kölcsönvette az amerikai Los Angeles Galaxy mexikói játékosát, Julián Araújót – a 21 éves, minimális nemzetközi tapasztalattal rendelkező futballista jobb oldali védőként bevethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában