Kosárlabda

2023.02.07. 13:27

Győzelemmel kezdett szünet után a CVSE

A téli szünetet követően a Soproni Tigrisek ellen folytatta győzelmi szériáját a CVSE alakulata a férfi NB II.-es kosárlabda-bajnokságban.

Sütő Dániel

Forrás: CVSE

Soproni Tigrisek–Celldömölki VSE Vulkán Fürdő 86-94 (16-26, 19-22, 23-25, 28-21). Sopron, NB II.-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földesi M., Fülöp A.
Celldömölk: Nagy 12/6, Szabó 35/21, Rozmán 9, Orbán 4, Sömenek 23. Csere: Biró 9/9, Ruppert 2, Kovács Bálint –, Bakonyi –, Kovács Erik –. Edző: Grebenár Péter.

Annak ellenére, hogy három hétig sehol sem tudott edzeni a listavezető, valamint sérülések, betegségek és egyéb tényezők is nehezítették a felkészülését, a biztos győzelem reményében utazott a sereghajtó szomszédvári rivális Sopron otthonába. Tömböly Dávid nem tudott a CVSE-vel tartani, és sérülés miatt Horváth Lászlóra sem számíthatott Grebenár Péter. A nehézségek ellenére jól kezdett a vasi sárga-kék alakulat, amely már az első negyedben 10 pontot számolt a házigazdára, majd a folytatásban is többször elnyúlt 15-20 ponttal a vendég gárda. 

A második félidőben nagyon visszaesett a Celldömölk teljesítménye, amit igyekezett kihasználni a Sopron. Így történt meg az, hogy bő 20 pontos előnyét eldobva háromra engedte visszajönni a meccsbe a CVSE a Tigriseket. Végülis Szabó Bence és Sömenek Martin rutinja, higgadtsága mentette meg a vasiakat, akik így a vártnál kissé nehézkesebben szerezték meg első győzelmüket 2023-ban, ezzel már hat meccs óta veretlenek Grebenárék.

Pénteken rendezték volna a CVSE–SZoESE vasi rangadót, ám az összecsapást később játsszák le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában