Sakk

2023.02.01. 13:15

Három HVSE-győzelem - Balatonfüreden jobb volt a Gotthárd

Pum András

20220201 Szombathely Haladás VSE II. – Szentgotthárd-Alsószölnök STE sakk NB I./B mérkőzés Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Némethné Lakos Nikoletta és Csonka Attila István

Fotó: Cseh Gábor

A sakkcsapatbajnokságok legutóbbi fordulójában a Haladás VSE-Infraplan mindhárom csapata nyert az Ajka három együttese ellen. A HVSE összességében 21,5:14,5 arányban verte az ajkaiakat.

Haladás VSE-Infraplan I.–Sentimento Ajka BSK I. 7:5. Szombathely, Városháza, Szuperliga sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

Mivel a Haladás Sportkomplexumban múlt vasárbap Haladás-Nyíregyháza NB II.-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendeztek, így a szombathelyiek a Városházán fogadták ajkai riválisukat. Az Extraligás gárdán kívül az NB I.-es és NB II.-es együttes is ugyanitt ült asztalhoz. Az Extraligában szereplő Haladás VSE I. ellenfele a tavalyi bronzérmes, ezúttal kissé tartalékos Ajka volt – rangadót játszottak tehát a zöld-fehérek. Az első táblán a lengyel nagymester, Bartel játszott a vendégek osztrák nagymesterével, Markussal. Hat órányi játék és 109 lépés után döntetlennel zárult a játszma. A szombathelyieknél a második táblán szereplő Hracek szép partiban, minőségi áldozattal győzött. Míg Nagy Bence teljesen egyenlő állást húzott be a végjátékban. Ruck Róbert ellenfele nem ült asztalhoz, így a hazaiak játékosa megkapta a pontot. Ami a remiket illeti, szinte valamennyi parti küzdelmes, kiegyenlített összecsapást hozott. Győzött: Hracek, Nagy B., Ruck R. Remizett: Bartel, ifj. Héra, Németh M., Neugebauer, dr. Kovács, Borhy, Csonka, Lakos.

Haladás VSE-Infraplan II.–Sentimento Ajka BSK II. 8:4. Szombathely, Városháza, NB I.-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

A szombathelyi gárda stabil játékot nyújtott, nagyarányú, nagyon fontos győzelmet aratott. A középmezőnyben maradáshoz fontos volt ez a siker. Győzött: Krstic, Farkas, Egri, Takács G., Gömböcz. Remizett: Kiss A., Trbojevic, Sárdy, Magyar, Németh D., Csontos.

Balatonfüredi SC-Szentgotthárd-Alsószölnök TSE 4,5:7,5. Balatonfüred, NB I.-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

A szentgotthárdiak az ötórás mérkőzésen akár nagyob arányban is nyerhettek volna, de győzelmüket így sem fenyegette veszély. Győzött: Sebenik, Magold F., Kovács B., Kurcsics M., ifj. Kutas. Remizett: Seres, Gjuran, Makk, Hittér.

Arborétum Herény–Tapolca VSE 6:6. Gencsapáti, NB II.-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

Igazságos végeredmény született a sok döntetlent hozó mérkőzésen. Győzött: Kiss R., Jókai. Remizett: Takács, Takó, Finy, Őri, Zámodics, Arany, Kiss L., Szalay.

Haladás VSE III.-Infraplan III.–Sentimento Ajka BSK III. 6,5:5,5. Szombathely, Városháza, NB II.-es sakkmérkőzés.

Egyenlő erők küzdelmében a szombathelyiek fokozatosan elhúztak ellenfelüktől, ám mivel az utolsó partikat elveszítették, így szoros lett a végeredmény. Győzött: Colev, Joó, Gaál, Varga T. Remizett: Rövid, Tóth T., Oláh, Vilics, Petróczy.

Spartacus SK–Sárvári Sakk Club SE 7,5:4,5. Keszthely, NB II.-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

Megérdemelten nyert a stabilabb keszthelyi csapat. Győzött: Ódor, Balka, Zsíros. Remizett: Smidéliusz, dr. Láng, Hadrik. PA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában