Labdarúgás

2023.02.28. 13:59

Három Illés Akadémia-győzelem a rájátszásban

Megkezdődött a rájátszás a kiemelt utánpótlás labdarúgó-bajnokságokban. Az Illés Akadémia U15-ös és U19-es csapata is nyert.

Pum András

Krone Niklas két gólt szerzett.

Fotó: VN/Illés Akadémia

Ősszel értek véget az U14-es, U15-ös, U17-es, U19-es kiemelt bajnokságok alapszakaszai – tavasszal a rájátszással folytatódtak a küzdelmek. A lebonyolítás szerint az első nyolc az A, míg az utolsó négy a B felségjelű csoportban vív körmérkőzéses formában. Az Illés Akadémia együttesei az A csoportban szerepelnek. Az U16-osok pedig – nem a kiemelt korosztályban – megnyerték csoportjukat és a kiemelt csoportba kerülésért játszhatnak. Az első négy jut fel.

U14

Ferencvárosi TCIllés Akadémia 2-0 (0-0). Budapest.

Illés Akadémia: Varga N. – Angler J. (Grádvohl), Székely (Hányi D.), Nyári, Papp M. – Hideg, Bosnyák Botond (Bosnyák Bence), Mihály (Kiss-Szécsényi) – Horváth Á. (Bogdán), Sánta (Tóth D.), Börczi (Laczó). Edző: Nagy László.

A két csapat tipikusan olyan mérkőzést játszott, melyen az nyer, amelyik az első gólt szerzi. A vasiak masszívan védekeztek, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az Illés Akadémia futballistáinak játékát és hozzáállását nem érheti szemrehányás, a szerencsésebb csapat nyert.

U15

Ferencvárosi TC–Illés Akadémia 1-2 (0-1)

Illés Akadémia: Őri K. – Tasnádi Á. (Szilvási), Bolla Á., Kelemen M., Molnár L. – Szücs, Sági (Markó), Meskó – Szele (Klement), Krone, Tóth E. (Virág). Edző: Németh Richárd.

Gólszerzők: Krone 2 (az elsőt 11-esből)

A vasiak játéka nem volt folyamatos, de többet tettek a győzelemért ellenfelüknél.

U16

Illés Akadémia-Újpest FC 2-1 (1-1). Budapest.

Illés Akadémia: Farkas D. – Bécsy, Tóth Á., Németh R., Gyapjas (Liplin) – László, Zsiga, Palkó – Csalló (Bene), Sipos-Kiss, Pljesovszki. Edző: Sátori Barnabás.

Gólszerzők: Tóth Á., Bene.

A szombathelyiek ezúttal nem futballoztak igazán jól, de helyén volt a szívük és végül megérdemelten nyertek a jó erőkből álló újpestiek ellen.

U17

MOL Fehérvár FC–Illés Akadémia 1-0 (1-0). Székesfehérvár.

Illés Akadémia: Kostyák – Szentkirályi (Bíró Zs.), Stefanich, Csörnyei, Deme – Bodrogi, Smeringa, Bonchis – Lehel (Horváth B.), Takács-Földes (Skravanek), Wolf (Sabia). Edző: Kovács László.

Az első félidőben a hazaiak fölényben játszottak, mind labdabirtoklásban, mind pedig előrejátékban jobbak voltak a vasiaknál. Szünet után nyomás alatt tartották ellenfelüket a szombathelyiek, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

U19

Illés Akadémia–ETO FC Győr 2-1 (1-0).  Szombathely.

Illés Akadémia: Kovács M. – Mayer, Frák, Kovács B., Stifter – Kopácsi Á., Bolla B. (Mozsár), Mohos – Zsédely (Kovács P.), Katona (Udvardi), Pruska (Bonyhárd). Edző: Horváth András.

Gólszerző: Mohos 2.

A hazaiak jó felfogásban és racionálisabban futballoztak ellenfelüknél. Egy nullás vezetésük után több gólt is szerezhettek volna, ám mert ezek a ziccerek kimaradtak, végül szoros lett a végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában