Vízilabda

2023.02.05. 07:40

Izgalmas meccsen nyert az AVUS - A vasi vízilabdázók az utolsó másodpercben tették biztossá győzelmüket

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 16. fordulójában az AVUS két góllal legyőzte az Oázist.

Pum András

Szőke Szabolcs remekelt, öt gólt dobott

Fotó: Cseh Gábor

Oázis SC-AVUS 9-11 (2-2, 2-3, 1-4, 4-2). Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Füzesi, Kendeházi.

AVUS: Antoni – Galambos, Hajmási 2, Berényi 1, Szőke 5, Sági 1, Maciejewski 2. Csere: Sárközi, Makarenko, Makrai, Szabó B.,  Németh B., Mercs. Edző: Zoufal Norbert.

A szombathelyiek legjobbjuk, a sérült Csaba Márton nélkül szálltak vízbe az utolsó előtti helyen tanyázó OSC vendégeként. A vasiak hozták el a labdát és a vezetést is ők szerezték meg. Ám hamar kiegyenlítettek a hazaiak. Hosszú gólcsend után két és fél perccel a negyed lefújása előtt Hajmási rázta meg magát és megszerezte a vezetést a csapatának (1-2). Nem sokáig örülhettek a szombathelyiek, Csutorás találatával egalizáltak a fővárosiak. A második negyed elején mindkét csapat sokat hibázott, kimaradt helyzeteket, túl gyorsan végigjátszott akciókat láthattak a nézők. Majd a hazaiak egy emberelőnyös szituációt kihasználva átvették a vezetést (4-3). Aztán jött a lengyel Maciejewski és kiegyenlített (4-4).

 Sőt, Szőke találatával már az aligátoroknál volt az előny (4-5). A nagyszünet után aztám állva hagyta ellenfelét az AVUS. A harmadik negyedben sokáig egyenlő erők küzdöttek, majd a játékrész hajrájába elképesztő módon elkapta a fonalat a vendégggárda. Az utolsó három és fél percben négy gólt dobtak, miközben csak egyet kaptak – szinte valamennyi támadásukat góllal fejezték be. Az utolsó negyedre így 9-5-ös vendégvezetéssel fordultak a csapatok. Az első gólt Szőke szerezte, ekkor már 10-5-re mentek a vasiak. Ám itt megállt a tudományuk, a hazaiak óriási hajrát nyitottak és fokozatosan dolgozták le előnyüket, miközben a szombathelyiek egyszer sem találtak be. Harminchat másodperccela lefújás előtt már csak egy góllal, 10-9-re vezetett az AVUS. Ám a hazaiaktól Mateszt kiállította a játékvezető, az emberelőnyös helyzetet pedig a rutinos Szőke Szabolcs két másodperccel a lefújás előtt megszerezte a meccset és a három pontját lezáró gólt: 9-11.

A szombathelyi csapat saját maga számára tette nehézzé a végjátékot, de végül behúzta a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában