Aikido

2023.02.08. 09:41

Komoly elismerésben, megtiszteltetésben részesült a Budo SE közössége

Sziber János VI. DAN, Kardos Attila pedig V. DAN fokozatú elismerést kapott.

Tóth Gábor

Balról Kardos Attila, Stéphano Benedetti shihan, Günther Steger sensei, Sziber János

Forrás: VN

A 2023-as esztendő elején komoly öröm érte a szombathelyi Budo Sportegyesület közösségét. Ugyanis az Aikikai 2023. évi Kagami Biraki ceremóniájának nemzetközi eredményeit tette közzé a napokban az Aikido Világszövetség. Ez az az esemény, amelyen nyilvánossá válik, hogy szerte a világban kik kaptak magasabb elismerést az aikido sportág művelése során végzett munkájuk eredményeképpen. Az idei eljárás során Sziber János VI. DAN, Kardos Attila pedig V. DAN fokozatú elismerést kapott a Világszövetségtől - Stéphane Benedetti shihan, a Mutokukai Europ Szövetség vezetője által tett előterjesztésnek köszönhetően. Sziber János és Kardos Attila évtizedek óta munkálkodik az aikido japán harcművészet terjesztésén, oktatásán. 

Most tanítványaik sokasága örül előre lépésüknek. Az ötödik és főként a hatodik DAN fokozat már nemzetközi szinten is a legmagasabb elismerések közé számít. Mindkét mester - mester és tanítványa - filozófiájának lényege, hogy a kitartó, folyamatos, örömmel végzett munka hozhat csak valódi eredményt. A Budo Sportegyesület tagjai számára kitűnő példát adnak nap, mint nap arra, hogy miként lehet jobbá tenni a hétköznapokat - a Budo SE közössége tisztelettel gratulál a mestereknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában