Snapszer

2023.02.02. 14:00

Kőszegi snapszersiker - Harmincketten vettek rész a szombathelyi viadalon

Remekül sikerült, népes mezőnyt felvonultató versennyel folytatódott a 2023-as országos sapszerbajnokság – a szombathelyi erőpróbát a kőszegi Bokor László nyerte.

Pum András

A szervező és a díjazottak. Balról Németh Miklós, Bokor László, Bogdán Nikolett, Lange József és Dervár Gyula

Forrás: VN/Magyar Snapszer Szövetség

Zsúfolásig megtelt a szombathelyi Anita Presszó különterme – a Magyar Snapszer Szövetség idei második ranglistaversenye – a korábbiakhoz hasonlóan – ezúttal is teltházas lett. A 32 kártyás szokás szerint csoportmérkőzésekkel kezdte meg a versenyt, több párosítás mindjárt reggel rangadókat hozott, és bizony nagyon meg kellett küzdeni a zsugásoknak a továbbjutásért. A szombathelyi versenyzőknek nem jelentett előnyt a hazai pálya: az esélyesek között jegyzettek közül ugyanis Földvárszki István már a csoportmeccsek után elvérzett, míg Tuczai Miklós a kieséses szakasz elején búcsúzott a tornától. A ranglistaversenyek minden mérkőzése beleszámít az éves összesített értékelésbe, ezért különösen sok szoros, színvonalas parti akadt. Az pedig hamar eldőlt, hogy új bajnokot avatnak a szervezők.

A rendkívül izgalmas és változatos versenyen végül a kőszegi Bokor László diadalmaskodott – másfél év után került ismét Kőszegre a legfényesebb éremből! Lange József (Budapest) másodikként zárt, Dervár Gyula (Kőszeg) pedig harmadik lett – utóbbi a kisdöntőben a körmendi Németh Miklóst múlta felül, és érte el első dobogós helyezését mindjárt első egyéni versenyén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában