Eredmények

2023.02.01. 10:42

Mindkét szombathelyi női röpicsapatunk kikapott

A női NB II.-es röplabdabajnokság nyugati alapszakaszának 14. fordulójában mindkét szombathelyi együttes szettgyőzelem nélkül kapott ki ellenfelétől.

Sütő Dániel

Fotó: © Szendi Péter

Haladás VSE–Kispest SE 0:3 (-9, -20, -19). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Farkas L.

Haladás: Kőrösi, Zoltán, Héjj, Marton, Horváth B., Németh A. Csere: Bóta, Péter, Mátyás, Kocsis D., Dabronaki, Avas, Hütter, Varga N. Edző: Dr. Mucsi Péter.

A rangadó tétje rányomta bélyegét a hazaiak teljesítményére. Az első szettben a hazaiak túlzott akarása rengeteg hibával párosult, sajnos semmi sem jött össze a Halinak. A második játszma már jobb képet mutatott. Szinte végig sikerült vezetnie a szombathelyi gárdának, a végjátékra azonban belefáradt a koncentrációba és jöttek a hibák. A harmadik is hasonlóan alakult, amint elfogyott a koncentráció, azonnal jöttek a hibák és szétesett a HVSE játéka. Mucsi Péter szerint erős csapatokkal szemben, amíg fenn tudják tartani a figyelmet, képesek a lányok a jó játékra, de amint elfáradnak fejben, azonnal jönnek a hibák és ebből nem lehet más, csak vereség. A zöld-fehérek trénere látja mit kell javítani a rájátszásra, hogy győzelmeknek örülhessenek a náluk magasabban jegyzett csapatok ellen.

Szombathelyi Egyetemi SE–Röpisuli Sportegyesület 0:3 (-17, -23, -19). Szombathely, Horvát Oktatási Központ, 30 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Éri Gergely.

SZoESE: Egyed-Halmosi, Szabó R., Szalai Cs., Kóbor, Lajos, Kiss L. Csere: Fülöp, Tauker, Imre, Horváth K., Trasca. Edző: Bodzer Attila.

Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés valdi képét. Az első szett izgalmas játékot, hosszú labdameneteket hozott, ám az ajkai rutinos játékosoknak köszönhetően a vendégek koncentráltak jobban. A második szett szorosan indult, a csapatok felváltva gyártottak a pontokat, a végén azonban a hazaiak nyitásfogadásai nem voltak pontosak és ez megpecsételte a sorsukat. A harmadik szettben is pörgős volt a játék, érezhetően a vendégek le akarták zárni a meccset. Folyamatos ejtegetésekkel és kockázatos nyitásokkal operáltak, ami nagyon nem ízlett a SZoESÉ-nek. A gyenge nyitásfogadások gondot okoztak hazai oldalon, aminek következtében az Ajka megnyerte a harmadik játékrészt is és ezzel együtt a meccset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában