Labdarúgás

2023.02.12. 17:16

Nem sikerült jól a szegedi vendégszereplés: vereséget szenvedett a Haladás

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0-ra legyőzte a Szombathelyi Haladást.

Pum András

Fotó: © Unger Tamás

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás 3-0 (1-0). Szeged, Szent Gellért Fórum, 500 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Radványi.

Szeged: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. – Farkas A., Szakály – Papp (Beronja, 81.), Gajdos, Kundrák (Kővári, 71.) – Bíró (Haruna, 90.). Edző: Aleksandar Sztevanovics.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Nyíri (Doktorics, 64.), Derekas, Csilus (Lencse, 82.), Csernik (Borvető, 69.) – Rácz, Molnár (Zvekanov, 69.). Edző: Michal Hipp.

Gólszerzők: Könczey (23.), Kundrák (54.), Kővári (91.).

23. perc: Könczey kapott labdát középen, a kaputól 25 méterre, majd a jobb sarokba lőtt. A labda a vetődő Verpecz keze előtt éppen felpattant. (1-0).

27. perc: Németh Milán 30 méterről nem sokkal lőtt a léc fölé.

34. perc: Derekas-Rácz-Derekas volt a labda útja, utóbbi 10 méterről, jobbról a felső lécet találta el.

54. perc: Papp jobb oldali beadása elsuhant a lábak között, Csató is elengedte a labdát, az érkező Kundrák öt méterről a jobb sarokba helyezett (2-0).

70. perc: Papp egy csel után nagy helyzetből, 10 méterről a jobb felső sarok fölé bombázott.

77. perc: Az oldalvonal mellett csereként megelítő Devecseri szólt oda Radványi játékvezetőnek, sárga lapot kapott. Megtapsolta a bírót, így kapott egy pirosat is.

79. perc: Szakály könyökölte le Zvekanovot, a bíró a szegedi középpályást is kiállította.

91. perc: Kővári a bal odalon két védőt kicselezve 12 méterről a kapu közepébe lőtt (3-0).

A Haladás keretéből hiányzott Hursán György, a hatszor kezdőként, tízszer csereként lehetőséget kapó középpályás tavasszal kölcsönben Szentlőrincen futballozik. Elutazott viszont Szegedre a belső védő Csonka Bonifác. A 25 éves futballista ősszel az ETO FC Győr játékosa volt, múlt pénteken pedig aláírta szerződését a Haladással.

A szegediek kezdték lendületesebben a mérkőzést, negyedóra elteltével kiegyenlítődött a mérkőzés. Helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, majd a hazaiak egy távoli átlövéssel megszerezték a vezetést. Átvette az irányítást a Haladás és könnyen kiegyenlíthetett volna, de Derekas lövése a felső kapufán csattant. A vasiak veszélyesebben futballoztak a szegedieknél, de a kevés helyzetüket is elhibázták. A hazaiak kontráztak, de ezek az akciók semmi veszélyt sem jelentettek. Szünet után egy védelmi hibát követően már kétgólosra növelte előnyét a Szeged. A szombathelyiek próbálkoztak, de támadásaikban kevés volt az átütőerő, komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni a vendégek. Egykapuzott a Haladás – eredmény nélkül. Felpaprikázódott a meccs, előbb a melegítő Devecseri, majd a pályán Szakály kapott piros lapot. A ráadásban tíz emberrel is betaláltak a hazaiak.

A Szeged megérdemelten győzött, bár a gólkülönbség túlzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában