Sakk

2023.02.21. 12:12

Simán nyert a Haladás VSE - A hat vasi csapatból négy vereséget szenvedett

A Szuperligás sakkcsapatbajnokság 6. fordulójában a Haladás VSE-Infraplan I. biztosan nyert a fővárosi dr. Hetényi Géza SK csapata ellen. Az NB I-ben kikapott a Haladás VSE II. és a Szentgotthárd-Alsószölnök.

Pum András

A Haladás VSE-Infraplan II. játékosa, Kiss Attila legyőzte Horváth Ádám nagymestert, de csapata 7:5-re kikapott

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

Haladás VSE I.-Infraplan I.–dr. Hetényi Géza SK 7,5:4,5. Szombathely, Városháza, Szuperliga sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Az előzetes esélyek alapján a szombathelyiek nagyarányú győzelemre számíthattak. Ám a vártnál szorosabban alakult a mérkőzés, a partik alapján azonban így is megérdemelt vasi siker született. A hazai csapat győzelme nem forgott veszélyben,  Ifj. Héra Imre és Kovács Gábor pedig biztos kézzel játszva nagyon szép sikert arattak. Győzött: Kozul, ifj. Héra, dr. Kovács, Csonka, Nagy B. Remizett: Németh M., Ruck R., Jankovic, Sárdy, Lakos.

Haladás VSE-Infraplan II.–Zalaegerszeg Csuti-Hydrocomp SK 5:7. Szombathely, Városháza, NB I.-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Az esélyesebb zalaegerszegi együttes hozta a papírformát, igaz, a partik alapján akár a szombathelyiek is nyerhettek volna. Kiemelendő az első táblán Kiss Attila meccse, aki nagyon szép partiban győzte le nagymester ellenfelét, Horváth Ádámot. Győzött: Kiss A., Gömböcz. Remizett: Trbojevic, Krstic, Farkas, Pergel L., Németh D., Vilics.

ASE II. Paks–Szentgotthárd-Alsószölnök TSE 8,5:3,5. Paks, NB I.-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A vasiak négy alapjátékosa is hiányzott, ennek ellenére szorosabb is lehetett volna a mérkőzés végeredménye, a szentgotthárdiak ugyanis jól sakkoztak. Külön említést érdemel Librecz Lénárd édesanyja, Libreczné Dolgos Marietta, aki vállalta, hogy annak ellenére elutazik Paksra és beugrik a huányzó női játékos helyett, hogy teljesen amatőr sakkozó. Győzött: Sebenik. Remizett: Seress, Gjuran, Volosin, Makk, ifj. Kutas.

Haladás VSE-Infraplan III.–Ezüst Huszár SE 7:5. Szombathely, Városháza, NB II.-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Reális eredmény született. Érdekesség, hogy a szombathelyi Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium tanára – Sélley Gábor – és egyik diákja – Pergel Bence – egy csapatban játszott, ráadásul jól is szerepeltek: ketten másfél pontot gyűjtöttek be. Győzött: Rövid, Horváth R.. Remizett: Farkas, Bárdics, Pergel B.

Széchenyi ESE–Sárvári Sakk Club SE 10:2. Győr, NB II.-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A jó erőkből álló listavezető ellen nem tudott erős csapattal felállni a Sárvár – így nem is volt esélye a jobb, szorosabb eredmény elérésére. Győzött: Balka. Remizett: Smidéliusz, Ódor.

Arborétum Herény KSK–Kisbér-Ászár 3:9. Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Látogatóközpont, NB II.-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Sokkal jobb volt a vendégcsapat, ilyen arányban is megérdemelten győzött a Kisbér-Ászár. Győzött: Parragi. Remizett: Zámodics, Arany, Marton, Jókai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában