Beharangozó

2023.02.25. 13:00

Soroksári túra: idegenben játszik a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 25. fordulójában vasárnap 14 órakor a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC otthonában lép pályára.

Pum András

A két csapat őszi bajnokiján Bosnjak Predrag szerezte a vasiak gólját

Fotó: Cseh Gábor

A 31 ponttal a 11. helyen álló, Lipcsei Péter irányította soroksáriak tavasszal még nyeretlenek: a nyitányon odahaza 5-0-ra kikaptak a Diósgyőrtől, aztán összekapták magukat. Csákváron 1-1-es döntetlent játszottak, odahaza 2-2-őt a Nyíregyházával, legutóbb pedig 1-1-re végeztek Győrött. A sárga-feketék legeredményesebb játékosa az Illés Akadémián is pallérozódott, nyolc gólnál járó Halmai Ádám. A Soroksár az FTC a fiókcsapata, így több tehetséges fiatal - Lisztes Krisztián, Korozmán Kevin, Redzic Damir – is szerepel a dél-pesti klubnál. De a Soroksár játékosa az őszt még Szombathelyen töltő Sipos Zoltán, a korábbi FTC-középpályás, Vincze Ottó fia, Ádám, Lipcsei Péter fia, Krisztián, a rutinos kapus, Holczer Ádám, az NB I.-et megjárt Hudák Martin. 

A sárga-feketék télen leigazolták a korábbi válogatott középpályást, Vass Ádámot. A 36 ponttal a 7. helyen álló Szombathelyi Haladás tavasszal egy-egy győzelmet és döntetlent és két vereséget gyűjtött be. Legutóbb  a Hali már 2-0-ra vezetett a Siófok ellen, de 2-2- lett a vége – két pontot elbuktak a vasiak. Mivel négy meccsen négy pontnál járnak a zöld-fehérek, ahhoz, hogy felzárkózzanak az élmezőnyhöz, pontra, de inkább pontokra van szükségük Soroksáron (is). A vasiaknál a Siófok ellen kiállított Csató Martin nem léphet pályára.

– Az utolsó két mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, az egy pont kevés – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A védekezésben elkövetett hibákért nagy árat fizettünk. Ami a Soroksárt illeti, ellenfelünk különösen a pálya utolsó harmadában, támadásban nagyon veszélyes. A soroksáriak játsszák a futballt. Több kiváló futballistájuk van,akikre nagyon oda kell figyelnünk.

Ősszel Szombathelyen a két csapat 1-1-es döntetlenre végzett, Bosnjak Predrag szerezte a Hali gólját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában