Beharangozó

2023.02.11. 13:00

Szegeden a Hali - Közvetlen riválissal játszanak a vasiak

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában vasárnap 15 órakor a Szombathelyi Haladás a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában lép pályára.

Pum András

Ősszel a szegediek 1-0-ra nyertek Szombathelyen

Fotó: Unger Tamás

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a vártnál gyengébben kezdte a tavaszi szezont. Az alfödiek a rajton odahaza 1-1-re végeztek az ETO FC Győrrel, úgy, hogy a 88. percben egyenlítettek. A legutóbbi körben pedig a Szent Gellért Fórumban meglepetésre 4-2-re kikaptak a Szentlőrinctől – a negyedik gólt a baranyai csapatnak kölcsönadott Haladás-futballista, Alban Taipi jegyezte. Ennek ellenére is az előkelő 4. helyen állnak a Tisza-partiak, 22 bajnokin 10 győzelem mellett 6-6 döntetlent és vereséget könyvelhettek el, 28 gólt szereztek és 25-öt kaptak, 36 pontot gyűjtöttek. Szegeden szerepel a korábbi Haladás-középpályás, a jelenleg sérült Simon Ádám, valamint a támadó Gajdos Zsolt. Ha már szombathelyi vonal: a kispadon pedig az egykori Haladás-támadó, Andorka Péter másodedzőként segíti Alekszandar Sztevanovics munkáját. A Szeged egy hellyel és egy ponttal előzi meg a Haladást. A vasiak a tavaszi nyitányon odahaza 1-0-ra kikaptak a Nyíregyházától, majd Győrött 3-1-re nyertek.

– Vasárnap nehéz és fontos mérkőzés vár ránk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. –  Ha előbbre akarunk lépni a tabellán, pontokat  kell szereznünk. Mivel a szegediek két meccsen hazai pályán csak egy pontot szereztek, biztosan javítani akarnak. A szegedieknek több tapasztalt játékosuk is van, nem lesz egyszerű dolgunk. Kellemetlen és veszélyes ellenfél, amely különösen a támadóharmadban hatékony. A győri győzelmünk plusz önbizalmat adott, erre a teljesítményre lehet építenünk vasárnap is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában