Magyar válogatott

2023.02.07. 11:35

Szentgotthárdi tekés az U23-as Világkupán - Cserpnyák Martin utazhatott a fiumei versenyre

A Szentgotthárdi VSE Szuperligás tekecsapatának játékosa, Cserpnyák Martin a magyar válogatott tagjaként elutazott az csütörtökön kezdődő U23-as rijekai teke Világkupára.

Pum András

Cserpnyák Martin a hazai bajnokság után a Világkupán is bizonyíthat

Fotó: Szendi Péter

Csütörtöktől-vasárnapig Rijekában (Fiume) rendezik az XXIV. egyéni felnőtt és XVI. egyéni U23 Világkupát tekében. Az U23-as fiúknál összesen 13 ország legjobb játékosai mérkőznek meg egymással. Ebben a korosztályban a magyar válogatottat a Szentgotthárdi VSE játékosa, Cserpnyák Martin képviseli majd. Az U23-as nőknél Németh Enikő, az SKC Kleinwarasdorf versenyzője utazhat.

– Az OB döntő után két főre szűkítettem azon játékosok listáját, akiket számításba szerettem volna venni a világkupán való szereplésre – mondta Tróbert József szövetségi kapitány, egyben a Szentgotthárdi VSE edzője. – Mind Cserpnyák Martin, mind a kaposvári színekben versenyző Juhász Bence becsülettel végigcsinálta az egy havi, több, mint 3000 golyós felkészülést. Sajnos csak egyikük utazhat a világkupára – bár mindketten megérdemelték volna – és ha csak egy hajszállal is, de Martin volt a jobb formában lévő játékos, így végül ő utazik Horvátországba.

A felnőtt mezőnyben Méhész Anita Világkupa győzelmének köszönhetően a magyarok női oldalon két versenyzővel vághatnak neki a horvátországi küzdelmeknek. Részt vesz a versenyen az észtországi világbajnokságon egyéni versenyszámban ezüstérmes és 2022. év felnőtt női sportolója Hári Boglárka (Ferencvárosi TC), valamint a Tandem-mix versenyszámban világbajnoki ezüstérmes Sass Edit (Ipartechnika Győr SE). Férfi mezőnyben a tavalyi évet szintén kiemelkedően sikeresen teljesítő (2022. év felnőtt férfi sportolója, sprint versenyszámban világbajnoki ezüstérmes) Zapletán Zsombor, a Zengő Alföld Szegedi TE versenyzője bizonyíthat Rijekában. A férfi felnőtt válogatott munkáját a Répcelaki SE edzője, a válogatott szövetségi edzője, Kiss Zsolt is segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában