Labdarúgás

2023.02.05. 15:58

Szép Hali-siker - A szombathelyiek nyerték a nyugati derbit - fotók, videó

A labdarúgó NB II. 22. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re legyőzte az ETO-t.

Pum András

Forrás: Csapó Balázs

ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 1-3 (1-3). Győr, ETO Park,  712 néző, néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Takács T.

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Szujó (Vingler, 46.), Keresztes – Toma, Kiss M. (Kiss B., 46.), Vitális, Kiss Ba.(Borsos, 86.) – Morínigo (Priskin, 74.), Lacza (Csontos, 46.). Edző: Timár Krisztián.

Haladás:  Verpecz – Simut, Csató, Devecseri, Németh M. – Nyíri, Derekas, Csilus, Csernik (Doktorics, 84.) – Rácz (Zvekanov,89.), Molnár R. (Borvető, 86.)  Edző: Michal Hipp.

Gólszerzők: Vitális (16.), illetve Csernik 2 (9., 31.), Molnár R. (39.).

2. perc: Rácz jobb oldali szögletét a rövid sarokra érkező Csilus fejelte rá, Kovácsik óriási vetődve a felső kapufára nyomta a labdát.

9. perc: Egy felívelésre Nyíri indult be, ütközött két védővel, a kósza labdára a lendületből érkező Csernik lecsapott, és az ötös bal sarkáról a bal sarokba lőtt (0-1).

16. perc: Lacza tette ki a labdát a bal oldalon Vitálisnak, a támadó éles szögből, öt méterről a rövid, jobb felső sarokba bombázott (1-1).

31. perc: Rácz bal oldali szögletét Németh Milán fejelte rá, Kiss Máté kivágta a labdát, Csernik pedig 20 méterről egyből kapura lőtte, a labda Tomán kissé irányt változtatva a kapu közpébe vágódott (1-2).

39. perc: Csilus szerzett labdát a saját térfelén, hosszú indításával Molnárt ugratta ki, aki – miután az egyik hazai védő lyukat rúgott – elhúzta a labdát Toma mellett is, majd 15 méterről szépen kilőtte a jobb sarkot (1-3).

43. perc: Gyönyörű vendégakció! Derekas–Nyíri–Molnár (sarokkal)–Csernik volt  a labda útja, utóbbi hétméteres lövését bravúrral védte Kovácsik.

49. perc: Devecseri buktatta Kiss Bencét a tizenhatoson belül. A büntetőt Vitális a jobb sarok felé lőtte, de Verpecz védett.

55. perc: Molnár nagy helyzetből, 11 méterről a bal sarok mellé lőtt.

A szombathelyi együttesben öt sárga lapja miatt Bosnjak Predrag hiányzott, helyette Devecseri Szilárd kezdett. Mintegy 250 drukker kísérte el a vendégcsapatot a Rába-partjára.

A vasiak kezdték jobban a meccset és hamar vezetést szerezhettek volna, de a kapufa mentett. Aztán pár perc múlva Csernik már nem hibázott (0-1). Nem sokáig örülhettek a vasiak, mert Vitális lehetetlen szögből gyorsan kiegyenlített (1-1). Majd a meccs is kiegyenlítődött, mindkét gárda nyíltan futballozott. Aztán egy szöglet után Csernik szép lövése után ismét a vasi zöld-fehéreknél volt az előny. Sőt, a nagy kedvvel játszó szombathelyiek Molnár révén már két góllal mentek. A hajrában újabb gólokat szerezhettek volna a  szombathelyiek – akár ki is üthették volna a győrieket. Szünet után zárkózhattak volna a győriek, de Verpecz kivédte Vitális büntetőjét. A hazaiak mente előre, próbálkoztak, de a szombathelyiek kézben tartották a meccset. A győriek támadtak, a szombathelyiek szervezetten védekeztek – és kontráztak. 

A Haladás az első félidőben remekül, szünet után taktikusan játszott, simán nyert.

Edzői nyilatkozatok

Tímár Krisztián: - Nagyon rosszul érzem magam, mert a mentalitásunk köszönőviszonyban sem volt azzal, amit vártunk egész héten. Emellé sajnos még az is jött, hogy rengeteg párharcot veszítettünk. Volt pár – különösen a védelemben – indiszponált teljesítmény, ezáltal nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Ez nyilván demoralizáló volt, saját magunkat építettük le. Ebben mindenféleképp előre kell lépni. Voltak fordulópontok a mérkőzésen, például, ha 3-1-nél a tizenegyest berúgjuk rögtön a második félidő elején, akkor az pozitív lökést adhatott volna és nagyobb elánnal megyünk bele a játékrészbe, és máshogy alakulhatott volna. Gratulálok a Haladásnak!

Michal Hipp: - Az ETO két utolsó mérkőzését is láttam. Nagyon jó az edzőjük filozófiája, egy jól összerakott és szervezett csapat. Próbáltuk ezen a meccsen kijavítani az előző heti, hazai vereségünket. Nagy segítségünkre volt a videó-elemzés, amit csináltunk az ETO-ról, és amin dolgoztunk egész héten, azt megmutattuk a pályán. Nagyon jól kezdtünk, egyből két helyzetünk is volt, amiből egyet gólra váltottunk. Nagyon koncentráltunk az átmeneti fázisokra, főleg a labdaszerzések után. A góljainkon kívül is volt még ziccerünk az első félidőben. Figyelmeztettem a srácokat, hogy cserélni fognak a hazaiak, feljebb fognak jönni. A második játékrész elején az, hogy Verpecznek sikerült hárítania a tizenegyest, még nagyobb önbizalmat adott a csapatnak. Minden egyes játékosomat meg kell dicsérnem, külön kiemelném csapatkapitányunkat, Németh Milánt, aki a 18. perctől orrcsonttöréssel futballozott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában