Labdarúgás

2023.02.02. 11:55

Tornagyőztes lett az Illés Akadémia: pontveszteség nélkül nyerték a Téli Kupát

Az Illés Akadémia U10-es labdarúgócsapata pontveszteség nélkül megnyerte a Téli Kupát.

Pum András

A tornagyőztes Illés Akadémia

Forrás: VN/Illés Akadémia

Hat csapat vett részt az FC Ajka U10-es gárdák számára rendeztett Téli Kupáján  A Faggyas Milán vezette Illés Akadémia Hende Noel, Sóvári Dávid, Rajos Ádin, Tóth Dávid, Sömenek Bálint, Novák Benett, Papp Olivér, Vigh Olivér, Kalmár Kornél, Dávid Marcell, Angler Noé összeállításban szerepelt. A csapatok körmérkőzéses rendszerben játszottak. Mindössze két meccsen kaptak gólt a zöld-fehérek. A Pápai ELC ellen 3-0-ra, az FC Ajka ellen 2-0-ra, a Tapolcai IAC VSE ellen 2-1-re, az FC Nagykanizsa ellen 3-1-re, míg a Haladás VSE ellen 4-0-ra nyertek az akadémisták – így első helyen végeztek.

A tornagyőzelem mellett két különdíjat is bezsebeltek az Illés Akadémia játékosai: a torna legjobb labdarúgójának járó címet Tóth Dávidot illette meg, míg a gólkirály Kalmár Kornél lett.

– Stabilan és szépen futballoztunk, a visszajelzések és az eredmények alapján is elmondhatom: kiemelkedett csapatunk a mezőnyből. – mondta Faggyas Milán. – Minden kerettag megfelelő játékidőt tölthetett parketten. Magas tempót diktáltunk, ha egy vagy két góllal vezettünk is, akkor is újabbra törekedtünk. A tanult játékelemeket visszaadták a srácok, ezért is örömteli volt ez a torna. Domináltunk, járattuk a labdát, betöltöttük az üres területeket, létszámfölényes szituációkat alakítottunk ki adott területeken, sikeresen bontottunk és jutottunk el helyzetekig, amelyekből szép gólokat szereztünk. Sok jó megoldást láthattam!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában